Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Frankrike, franska alperna

I de franska alperna hittar man kanske Europas bästa skidåkning. Inte nog med att den högsta toppen i hela bergskedjan vi kallar Alperna finns här (Mont Blanc som är 4810 meter högt), här finns massvis med skidorter på hög höjd vilket ger både långa backar, bra och mycket snö samt utmärkta möjligheter till offpiståkning. Exempelvis finns en av världens längsta pister i Chamonix, hela 22 kilometer högklassig pist i ett enda åk!

Skidsemester för skidåkningens skull

Även om partymöjligheterna är mycket goda på de större skidorterna i de franska alperna är det framför allt skidåkningen som är det centrala här. Medans många unga svenskar föredrar t ex Österrike för att kombinera skidåkningen med rejält festande väljer oftast de seriösare skidåkarna Frankrike. Vill man festa loss så finns absolut möjligheterna men om man ändå befinner sig i Frankrike så kanske man bör koncentrera sig på att njuta av högklassig mat och goda viner i lugnare stämning för kunna njuta av den högklassig skidåkning som erbjuds.

Perfekt för matälskare

Om ni är foodies, eller bara helt enkelt älskar god mat, så har Frankrike några av de bästa kulinariska skidorterna. Ni hittar fem franska skidorter på vår lista över Alpernas bästa skidorter för foodies, en lista som dessutom toppas av Courchevel .

Några av de populäraste skidorter i Frankrike

I skidområdet l'Espace Killy finner man Val d'Isere och det massiva skidområdet Les Trois Vallées består av de populära skidorterna Val Thorens, Avoriaz m fl. Chamonix och Alpe d'Huez är mycket uppskattade skidorter och även Serre Chevalier är klart värt ett besök för sin goda offpist- och skogsskidåkning.

Tänk på att detta såklart bara är exempel på bra skidorter i de franska alperna, ni hittar över 100 franska skidorter här hos oss. Och faktum är att det inte bara är i Alperna ni kan åka skidor i Frankrike, det finns även ett flertal fina skidorter i söder i Pyrenéerna.

Skidorter i Frankrike

Största skidorterna

Flest liftar i Frankrike

102 liftar
Les Arcs
99 liftar
Val d'Isere
97 liftar
Tignes
87 liftar
Alpe d'Huez

Flest pister i Frankrike

162 pister
Les Saisies
162 pister
Praz sur Arly
162 pister
Flumet
162 pister
Hauteluce

Högsta skidorterna

Högsta fallhöjden i Frankrike

2808 meter
Chamonix
2750 meter
Aussois
2450 meter
Tignes
2350 meter
Brides-les-Bains
2330 meter
Les Deux Alpes

Högsta pisterna i Frankrike

3865 meter
Chamonix
3560 meter
Les Deux Alpes
3550 meter
La Grave
3550 meter
Tignes
3457 meter
Val d'Isere