Sökalternativ

Frankrike, franska alperna

I de franska alperna hittar man kanske Europas bästa skidåkning. Inte nog med att den högsta toppen i hela bergskedjan vi kallar Alperna finns här (Mont Blanc som är 4810 meter högt), här finns massvis med skidorter på hög höjd vilket ger både långa backar, bra och mycket snö samt utmärkta möjligheter till offpiståkning. Exempelvis finns en av världens längsta pister i Chamonix, hela 22 kilometer högklassig pist i ett enda åk!

Skidsemester för skidåkningens skull

Även om partymöjligheterna är mycket goda på de större skidorterna i de franska alperna är det framför allt skidåkningen som är det centrala här. Medans många unga svenskar föredrar t ex Österrike för att kombinera skidåkningen med rejält festande väljer oftast de seriösare skidåkarna Frankrike. Vill man festa loss så finns absolut möjligheterna men om man ändå befinner sig i Frankrike så kanske man bör koncentrera sig på att njuta av högklassig mat och goda viner i lugnare stämning för kunna njuta av den högklassig skidåkning som erbjuds.

Populära skidorter i Frankrike

I skidområdet l'Espace Killy finner man Tignes och Val d'Isere och Les Trois Vallées består av de populära skidorterna Val Thorens, Courchevel m fl. Chamonix och Alpe d'Huez är mycket uppskattade skidorter och även de senare årens uppstickare Serre Chevalier är klart värt ett besök för sin goda offpist- occh skogsskidåkning.

Skidorter i Frankrike

Största skidorterna

Flest liftar i Frankrike

Champagny en Vanoise 125 liftar
Les Arcs 102 liftar
Val d'Isere 99 liftar
Tignes 97 liftar
Alpe d'Huez 87 liftar

Flest pister i Frankrike

Les Saisies 162 pister
Praz sur Arly 162 pister
Flumet 162 pister
Hauteluce 162 pister
Crest Voland 162 pister

Högsta skidorterna

Högsta fallhöjden i Frankrike

Chamonix 2808 meter
Aussois 2750 meter
Tignes 2450 meter
Brides-les-Bains 2350 meter
Les Deux Alpes 2330 meter

Högsta pisterna i Frankrike

Chamonix 3865 meter
Les Deux Alpes 3560 meter
Tignes 3550 meter
La Grave 3550 meter
Val d'Isere 3457 meter