Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Samoëns, Frankrike

Om ni är ute efter att boka en skidsemester i Alperna är Samoëns i Frankrike alltid ett alternativ, och här finns den mesta informationen ni behöver för att boka allt för er skidresa hit. Bästa tiden för att åka skidor i Samoëns är mitten av december till slutet av april.

Backarna och liftarna i Samoëns är öppna idag och snödjupet i pisterna är uppe i hela 420 centimeter. 85% av liftarna är igång idag, och 86% av backarna är öppna för allmänheten att åka skidor och snowboard i.

I Samoëns hittar ni 62 liftar med en liftkapacitet på 99741 personer/timme. Det finns 265 kilometer preparerade pister totalt, fördelat på 135 kilometer blåa pister, 95 kilometer röda pister och för de mer erfarna skidåkarna, 35 kilometer svarta pister. Samoëns är en del av skidområdet Le Grand Massif - Flaine/Les Carroz/Morillon/Samoëns/Sixt, och man har därför access till alla lifter och pister i detta område. Högsta pisten finns på 2480 meters höjd och den högsta fallhöjden är på 1783 meter. Här finns även andra skid- och snowboard aktiviteter förutom pisterna, för de mer vågade (och kanske mer erfarna) åkarna finns här båda funpark och halfpipe-anläggning.

För er som inte är intresserade av skidåkningen utför finns det även 2 kilometer längdskidåkningsspår att tillgå.

Flygplatser nära Samoëns

Vill man flyga till Samoëns så ligger flygplatsen Geneva International Airport, Genčve närmast, på ett avstånd av 51 kilometer från skidorten. Det är även möjligt att flyga till flygplatserna Aix Les Bains, Chambery, som ligger 82 kilometer bort, och Belp, Bern som har ett avstånd på 110 kilometer till Samoëns.

Skidorter i närheten av Samoëns

Alldeles runt hörnet, med bara ett avstånd på 4 kilometer från Samoëns ligger Morillon. Ni hittar även skidorterna Sixt Fer ā Cheval på 5 kilometers avstånd och Flaine, 9 kilometer från Samoëns.

Skidområden Samoëns är del av

Samoëns ingår i skidområdet Le Grand Massif tillsammans med 4 andra skidorter.

Hyr skidutrustning i Samoëns

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Samoëns här

Skidskola i Samoëns

Om ni är ute efter att boka skidskola i Samoëns kan vi genom CheckYeti erbjuda 10 olika typer av lektioner för både skidåkning och snowboard för alla åldrar och nivåer. Många av lektionerna kan avbokas gratis och ni kan få ända upp till 15% rabatt jämfört med att boka på plats.

Boka skidskola i Samoëns här

Hotell & boende i Samoëns

Hos oss hittar ni totalt 570 hotell, lägenheter och stugor/hus i Samoëns.
508 boendealternativ
Pris/natt från: 540 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
15 boendealternativ
Pris/natt från: 540 kr
22 boendealternativ
Pris/natt från: 475 kr
21 boendealternativ
Pris/natt från: 1331 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 2428 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Samoëns

Active Ski Travel
Sunweb