Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Montriond, Frankrike

Montriond ligger i Valais (Wallis på tyska), en kanton på gränsen till både Frankrike och Italien, och om ni funderar på att boka en skidresa till Montriond har ni hittat rätt. Säsongen för skidåkning i Montriond är vanligtvis från mitten av december till slutet av april.

Skidåkningen i Montriond är just nu öppen och det nuvarande snödjupet i backarna är 167 centimeter. 89% av backarna är för tillfället öppna för skidåkning, och 92% av liftarna går.

I Montriond hittar ni 165 liftar med en liftkapacitet på 250776 personer/timme. Det finns 580 kilometer preparerade pister totalt, fördelat på 310 kilometer blåa pister, 210 kilometer röda pister och för de mer erfarna skidåkarna, 60 kilometer svarta pister. Montriond är en del av skidområdet Les Portes du Soleil - Morzine/Avoriaz/Les Gets/Châtel/Morgins/Champéry, och man har därför access till alla lifter och pister i detta område. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 2254 meter, vilket ger en fallhöjd på 1269 meter.

Gillar ni att sova länge på morgonen? Inga problem, i Montriond finns nämligen möjlighet till nattskidåkning. Andra alternativ till att åka skidor eller snowboard i pisterna är att prova på funpark och halfpipe faciliteterna i Montriond.

Är det personer i resesällskapet som hellre ägnar sig åt längdskidåkning finns det i Montriond 600 kilometer preparerade spår för längdskidåkning. Om ni vill ta det lite lugnare en dag och få en skön vinterupplevelse kan ni ger ut och vandra, i Montriond finns nämligen preparerade spår för vinterhiking.

Flygplatser nära Montriond

Flyger man till Geneva International Airport, Genève kommer man riktigt nära Montriond då avståndet mellan flygplatsen och skidorten endast är 45 kilometer. Transfertiden blir därmed kort och kostnaden normalt sett lägre än då avståndet är långt. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Aix Les Bains, Chambery (88 kilometers avstånd), samt Belp, Bern (101 kilometer från skidorten).

Skidorter i närheten av Montriond

Inte långt från Montriond ligger skidorten Morzine, avståndet är endast 2 kilometer. Ni hittar även skidorterna Les Gets på 5 kilometers avstånd och St Jean d'Aulps, 5 kilometer från Montriond.

Skidområden Montriond är del av

Montriond ingår i skidområdet Les Portes du Soleil tillsammans med 11 andra skidorter.

Hyr skidutrustning i Montriond

Via ALPINRESORTS.com kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Montriond här

Hotell & boende i Montriond

Hos oss hittar ni totalt 1148 hotell, lägenheter och stugor/hus i Montriond.
864 boendealternativ
Pris/natt från: 472 kr
6 boendealternativ
Pris/natt från: 864 kr
67 boendealternativ
Pris/natt från: 864 kr
139 boendealternativ
Pris/natt från: 1124 kr
64 boendealternativ
Pris/natt från: 1026 kr
8 boendealternativ
Pris/natt från: 7465 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns