Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Les Gets, Frankrike

Skidorten Les Gets ligger i Valais (Wallis på tyska), en kanton på gränsen till både Frankrike och Italien, och här hittar ni det mesta ni behöver veta om Les Gets. Skidsäsongen i Les Gets sträcker sig i regel från mitten av december till slutet av april.

Les Gets är öppen för skidåkning just nu och backarna har för tillfället ett rapporterat snödjup på 180 centimeter. Just idag är 18% av liftarna och 20% av backarna öppna.

I Les Gets hittar ni 165 liftar med en liftkapacitet på 250776 personer/timme. Det finns 580 kilometer preparerade pister totalt, fördelat på 310 kilometer blåa pister, 210 kilometer röda pister och för de mer erfarna skidåkarna, 60 kilometer svarta pister. Många liftar och pister tillhör hela skidområdet Les Portes du Soleil - Morzine/Avoriaz/Les Gets/Châtel/Morgins/Champéry som Les Gets ingår i, men man har tillgång till allt. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 2254 meter, vilket ger en fallhöjd på 1269 meter. Här finns även riktigt långa pister, den längsta pisten har en längd på hela 6 kilometer.

För er som gillar att åka i mörker så finns det även möjlighet till nattskidåkning i Les Gets. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 600 kilometer spår för längskidåkning. Om ni vill ta det lite lugnare en dag och få en skön vinterupplevelse kan ni ger ut och vandra, i Les Gets finns nämligen preparerade spår för vinterhiking.

Flygplatser nära Les Gets

Flyger man till Geneva International Airport, Genève kommer man riktigt nära Les Gets då avståndet mellan flygplatsen och skidorten endast är 44 kilometer. Transfertiden blir därmed kort och kostnaden normalt sett lägre än då avståndet är långt. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Aix Les Bains, Chambery (84 kilometers avstånd), samt Belp, Bern (105 kilometer från skidorten).

Skidorter i närheten av Les Gets

Inte långt från Les Gets ligger skidorten Morzine, avståndet är endast 4 kilometer. Ni hittar även skidorterna Montriond på 5 kilometers avstånd och Praz de Lys-Sommand, 7 kilometer från Les Gets.

Skidområden Les Gets är del av

Les Gets ingår i skidområdet Les Portes du Soleil tillsammans med 11 andra skidorter.

Hyr skidutrustning i Les Gets

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Les Gets.

Boka skidutrustningen online i Les Gets här

Skidskola i Les Gets

I Les Gets kan ni boka 9 olika typer av skidlektioner, skidskolor eller skidinstruktörer. Ni hittar alternativ för alla åldrar och olika typer av kunskapsnivåer. Vi samarbetar med CheckYeti som är specialist inom onlinebokning av skidklasser och kan erbjuda i många fall gratis avbokning och i bästa fall upp till 15% billigare än orginalpriset.

Boka skidskola i Les Gets här

Hotell & boende i Les Gets

Hos oss hittar ni totalt 726 hotell, lägenheter och stugor/hus i Les Gets.
517 boenden
Pris/natt från: 1080 kr
Ett boende
Pris/natt från: Okänt
55 boenden
Pris/natt från: 1000 kr
94 boenden
Pris/natt från: 1050 kr
48 boenden
Pris/natt från: 1065 kr
11 boenden
Pris/natt från: 5045 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns