Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Praz de Lys-Sommand, Frankrike

Om ni är ute efter att boka en skidsemester i Alperna är Praz de Lys-Sommand i Frankrike alltid ett alternativ, och här finns den mesta informationen ni behöver för att boka allt för er skidresa hit. Skidsäsongen i Praz de Lys-Sommand sträcker sig i regel från mitten av december till början av april.

Skidåkningen i Praz de Lys-Sommand är just nu öppen och det nuvarande snödjupet i backarna är 130 centimeter. Just idag är 73% av liftarna och 83% av backarna öppna.

Praz de Lys-Sommand har pister på totalt 55 kilometer, varav 29 kilometer är blåa enkla pister, 20 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 6 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 23 liftar, med en totalkapacitet på 26425 personer/timme. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 1966 meter, vilket ger en fallhöjd på 726 meter. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 60 kilometer spår för längskidåkning. Utöver skidåkning finns det här även möjlighet till vinterhiking, och även en rodelbana om man vill prova på det.

Flyg till Praz de Lys-Sommand

Flyger man till Geneva International Airport, Genève kommer man riktigt nära Praz de Lys-Sommand då avståndet mellan flygplatsen och skidorten endast är 38 kilometer. Transfertiden blir därmed kort och kostnaden normalt sett lägre än då avståndet är långt. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Aix Les Bains, Chambery (79 kilometers avstånd), samt Belp, Bern (110 kilometer från skidorten).

Närmaste skidorter till Praz de Lys-Sommand

Inte långt från Praz de Lys-Sommand ligger skidorten Les Gets, avståndet är endast 7 kilometer. Ni hittar även skidorterna Montriond på 10 kilometers avstånd och Morillon, 10 kilometer från Praz de Lys-Sommand.

Hyr skidutrustning i Praz de Lys-Sommand

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Praz de Lys-Sommand.

Boka skidutrustningen online i Praz de Lys-Sommand här

Hotell & boende i Praz de Lys-Sommand

Hos oss hittar ni totalt 54 hotell, lägenheter och stugor/hus i Praz de Lys-Sommand.
43 boendealternativ
Pris/natt från: 402 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
6 boendealternativ
Pris/natt från: 726 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 1799 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns