Sökalternativ

Valmeinier, Frankrike

Är du ute efter något speciellt är en skidresa till Valmeinier, Frankrike precis det du söker. Denna skidort är uppdelad i två delar, den första och äldsta delen av staden som ligger nästan 1500 meter över havet och den nya, modernare delen som ligger 1800 meters höjd. Det går även liftar till skidbackarna från den närliggande staden Valloire. Valmeinier är känt för att ge lugna och intima upplevelser. De lokala invånarna är få, mindre än 700 personer, och de är väldigt öppna och tillmötesgående mot turister.

Det finns gott om backar för både proffs och våghalsar, men det är nybörjarna och skidåkarna som ligger i mitten av talangkurvan som kommer att få ut mest av resan. Utnyttja de duktiga skidinstruktörerna för att ta ditt skidåkande till en helt ny nivå. Du finner sällan några större köer här, utan du kan istället lägga all din tid på att åka nerför backar av högsta kvalité. Valmeinier i Frankrike är en gömd diamant som bara väntar på att upptäckas.

Därför måste du besöka Valmeinier i Frankrike

Valmeinier är, än så länge, billigare än till de mer kända skidorterna. De flesta som bokar skidresor till skidorten är återkommande skidåkare som blivit förälskade i atmosfären, lugnet och de fantastiska backarna. Skidorten är inte känd för att vara ett partycenter, men du hittar ett par riktigt bra barer och nattklubbar även här. I snitt snöar det 2,4 meter varje år i området, vilket innebär perfekt väder nästan året om.

Valmeinier är fantastisk just för skidåkningen, men för den som vill ägna en dag åt något annat än åkning i backen finns det gott om olika aktiviteter. Valmeinier, som fått sitt namn från de gamla gruvorna som en gång sysselsatte staden, har mängder av vackra och mystiska platser att besöka. Detta märks framför allt när du besöker den äldre delen av staden. Du kan alltid boka en guide som lär dig om arkitekturen, de goda ostarna och stadens spännande historia eller bara promenera runt bland byggnaderna. En annan aktivitet är att besöka grannstaden Valloires kända marknad. Det går regelbundna turer mellan städerna.

Flera möjligheter att ta sig till Valmeinier

Vid en skidresa till Valmeinier behövs mer än bara boende, du behöver även bestämma hur du skall ta dig dit. Den närmsta flygplatserna till staden är Lyons och Chamberys flygplatser. Båda städerna erbjuder direktanslutningar till skidorten. Det finns även möjlighet att hyra bil om du hellre vill köra hela vägen själv. En skidresa till Valmeinier är något alla skidåkare bör göra. Här får man uppleva de spektakulära vyerna, de otroliga backarna och de tillmötesgående invånarna.

Hyr utrustning i Valmeinier

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Valmeinier här

Hotell & boende i Valmeinier

Hos oss hittar ni totalt 269 hotell, lägenheter och stugor/hus i Valmeinier.
115 boendealternativ
Pris/natt från: 321 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
45 boendealternativ
Pris/natt från: 500 kr
76 boendealternativ
Pris/natt från: 279 kr
31 boendealternativ
Pris/natt från: 324 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Valmeinier