Sökalternativ

Vilket sökalternativ passar mig?

Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.

Topp 9 skidorter för foodies

Alpernas oförglömliga utförsåkning och storslagna natur står onekligen i en klass för sig, men den vidsträckta regionens rika upplevelse-palett innehåller fler nyanser och företräden än så. Vi slår gärna ett slag för den unika matkulturen och hjälper er hitta de bästa restaurangerna i Alperna. Alpernas utbud av kulinariska trumfkort är nämligen svårslaget. Här är några smakmässiga höjdare ingen "foodie" har råd att missa:

1. Courchevel

Courchevel i regionen Les Trois Vallés är franska Alpernas upplevelse-epicentrum på flera sätt än ett. Inte minst för foodies med siktet ställt på Michelinguidens stjärngarnityr. Courchevel rymmer ett helt knippe finkrogar som prisats av Guide de Michelin. Hela sju restauranger har stjärnstatus. Foodies i jakt på extraordinära smakupplevelser bör framför allt lägga namnen Le Chabichou, La Bateau, La Bouitte och La Table Du Lana på minnet. Samtliga har två stjärnor jämte sitt namn i "guiden".

2. Megeve

Megeve kan uppvisa 13 restauranger med omnämnande i Guide de Michelin. Den exklusiva duon Flocons de Sel (Saltflingorna) och La Ferme de Mon Pere står dock i en klass för sig. Båda två har nämligen uppnått trestjärnig Michelinstatus. En sällsynt ära endast hundra restauranger i hela världen åtnjuter.

3. Val Thorens

Lyxiga Val Thorens är hem åt ett koppel förstklassiga restauranger. I främsta ledet finner vi superexklusiva gourmetrestaurangen Jean Sulpice (tidigare känd som Oxalys). Dubbla stjärnor i Michelinguiden, vilket är två stjärnor fler än någon annan restaurangen i Val Thorens. Dyrt, exklusivt, oförglömligt. Missa inte.

4. Chamonix

Chamonix är en Alpernas verkliga superstjärnor, ständigt lika aktuell och omtalad. Utförsåkare med smak för mer extrema upplevelser vallfärdar till elit-skidorten varje år. Mindre känt är att Chamonix åtnjuter en liknande prestige bland foodies världen över. Ett exempel som tål att nämnas både en och två gånger är Hameau Albert 1er, som definitivt leder lyxligan i Chamonix med sina två Michelinstjärnor.

5. St Martin de Belleville

St Martin de Belleville är något av en doldis i franska Les Trois Vallés men bör inte förbises av ambitiösa foodies. Ortens stolthet är den internationellt omtalade lyxkrogen La Bouitte. Här kan du äta traditionell fransk gourmetmat med omisskänneliga finsmakarkvaliteter. La Bouitte är väl värd sina två Michelinstjärnor.

6. Alta Badia

Alta Badia i italienska Dolomiterna, nära gränsen till Österrike, vördas av en stor skara foodies. Tre restauranger på skidorten samsas om totalt fyra Michelinstjärnor. Två av stjärnorna tillhör restaurang St Hubertus som gjort kulinarisk kometkarriär under 2000-talet. Lyxiga La Stüa de Michil och La Siriola ligger inte långt efter, båda har varsin stjärna i "guiden".

7. Morzine

L'Atelier är Morzines kulinariska epicentrum för foodies, inte minst på grund av restaurangens välförtjänta Michelinstjärna. Även nyare tillskottet Chalet Philibert förtjänar ett besök. Restaurangen kan än så länge inte skryta med stjärnutmärkelse i Guide de Michelin (något det enligt ryktet mycket väl kan bli ändring på inom kort) men beskrivs i avgjort positiva ordalag.

8. Saas-Fee

Saas-Fee är en Alp-klassisker med sprakande kulinariskt utbud. Tätpositionen innehas restaurang Fletschhorn med en Michelinstjärna i meritförteckningen och extraordinära smakupplevelser i sitt register.

9. La Tania

La Tania kännetecknas av ett distingerad kulinariskt utbud. Lysande lyxkrogen Le Farcon med egen stjärna i Micheliguiden har en given plats i toppen. Förvånansvärt nog är Le Farcon (förhållamdevis) prisvärd, här kan du avnjuta en trerätters finsmakarlunch för omkring 300 kronor.