Sökalternativ

Alta Badia, Italien

Mitt i hjärtat av Dolomiterna, med på Unescos världsarvslista, ligger Alta Badia. Här får du den bästa skidåkningen med en slående utsikt på din skidsemester. I Alta Badia kan du njuta av skidåkning på en höjd mellan 1 400 – 2 700 meter över havet, i pister som sammanlagt är 130 km långa.

Härlig skidåkning i Alta Badia

Alta Badia är en solig dal omgiven av backar, skog och de majestätiska topparna på Dolomiterna som garanterat kommer att ge dig en härlig skidresa. I Alta Badia har du tillgång till 52 liftar som tar dig till de olika pisterna och kan ta emot 78 100 personer per timme. Dessutom finns det en snowboardpark att roa sig i. Området erbjuder även 30 km spår för längdskidåkning. Föredrar du skidresor med större utbud så är detta rätt ställe för dig eftersom Alta Badia tillhör Dolomiti Superski-området där det totalt finns 1 220 km pister och 450 liftar. Alltså finns allt du kan önska på din skidsemester här.

Avkoppling eller full fart på din skidsemester

Efter en dag i backen kan det vara skönt att bli ompysslad på spa eller koppla av genom att strosa runt och ta en titt i byns affärer. Vad som än får dig att varva ner på din skidresa så finns det att tillgå i Alta Badia.

Gillar du god mat så kan du göra ett besök hos en av de tre restaurangerna i Alta Badia-dalen som har blivit belönade med de eftertraktade Michelin-stjärnorna.

Vill du trots en fartfylld dag att det ska hända ännu mer kan du till exempel åka på en slädtur, eller varför inte sitta upp på hästen och rida i det underbara vinterlandskapet. Det finns även tillgång till att ta en helikopter upp till toppen för att sedan åka nerför berget i orörd snö. Vill du inte ha riktigt så mycket spänning kan du istället hålla till i rodelbanorna eller åka skridskor.

Hitta till Alta Badia

Det är lätt att ta sig till Alta Badia med bil då skidorten ligger i närheten av Europas huvudleder. Föredrar du att ta flyget till dina skidresor är det troligen lättast för dig att flyga till Innsbruck.

Vill du ta dig fram till Alta Badia med tåg är närmsta tågstation Brunico som ligger 38 km bort från byn. Från tågstationen går det bussar flera gånger om dagen till Alta Badia.

Skidområden Alta Badia är del av

Alta Badia ingår i skidområdet Dolomiti Superski tillsammans med 11 andra skidorter.

Hyr utrustning i Alta Badia

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Alta Badia.

Boka skidutrustningen online i Alta Badia här

Hotell & boende i Alta Badia

Hos oss hittar ni totalt 254 hotell, lägenheter och stugor/hus i Alta Badia.
134 boendealternativ
Pris/natt från: 500 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
16 boendealternativ
Pris/natt från: 871 kr
67 boendealternativ
Pris/natt från: 759 kr
31 boendealternativ
Pris/natt från: 1299 kr
5 boendealternativ
Pris/natt från: 3269 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns