Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Italien, italienska alperna

Även Italien har sin del av Alperna i de norra delarna och de italienska alperna är inget sämre än de som vi svenskar vanligen åker till i Frankrike, Schweiz och Österrike. En skidsemester i de italienska alperna lämnar sällan någon besviken. Enda nackdelen jämfört med sina grannar är att det är något längre att åka men detta kompenseras väl för de som älskar det italienska köket.

En annan fördel är att det finns massor av lågprisflyg till Milano och trakterna runt omkring vilket gör att man kan komponera sin egen skidresa någorlunda billigt om man är ute i god tid.

Rekommenderade skidorter i Italien

Några av de mer kända skidorterna i de italienska alperna är Champoluc, lyxiga Cortina, Courmayeur, Gressoney samt skattefria Livigno. Vill man prova på skidåkning på ett mer udda ställe så kan man faktiskt åka skidor uppe på vulkanen Etna på Sicilien under gynnsamma vintrar.

Största skidorterna

Flest liftar i Italien

56 liftar
Corvara
51 liftar
Alta Badia
42 liftar
Gressoney
38 liftar
Champoluc

Flest pister i Italien

103 pister
Alta Badia
85 pister
3 Zinnen
84 pister
Corvara
74 pister
Cortina d'Ampezzo
60 pister
Champoluc

Högsta skidorterna

Högsta fallhöjden i Italien

2250 meter
Passo Rolle
2069 meter
Alagna Valsesia
1950 meter
Ponte di Legno
1938 meter
Alba
1882 meter
Bormio

Högsta pisterna i Italien

3550 meter
Alagna Valsesia
3492 meter
Breuil-Cervinia
3250 meter
Sulden
3243 meter
Cortina d'Ampezzo