Sökalternativ

Vilket sökalternativ passar mig?

Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.

Italien, italienska alperna

Även Italien har sin del av Alperna i de norra delarna och de italienska alperna är inget sämre än de som vi svenskar vanligen åker till i Frankrike, Schweiz och Österrike. En skidsemester i de italienska alperna lämnar sällan någon besviken. Enda nackdelen jämfört med sina grannar är att det är något längre att åka men detta kompenseras väl för de som älskar det italienska köket.

En annan fördel är att det finns massor av lågprisflyg till Milano och trakterna runt omkring vilket gör att man kan komponera sin egen skidresa någorlunda billigt om man är ute i god tid.

Rekommenderade skidorter i Italien

Några av de mer kända skidorterna i de italienska alperna är Champoluc, lyxiga Cortina, Courmayeur, Gressoney samt skattefria Livigno. Vill man prova på skidåkning på ett mer udda ställe så kan man faktiskt åka skidor uppe på vulkanen Etna på Sicilien under gynnsamma vintrar.

Största skidorterna

Flest liftar i Italien

Selva (Val Gardena) 83 liftar
Corvara 56 liftar
Alta Badia 51 liftar
Gressoney 42 liftar
Champoluc 38 liftar

Flest pister i Italien

Alta Badia 103 pister
3 Zinnen 85 pister
Corvara 84 pister
Cortina d'Ampezzo 74 pister
Champoluc 60 pister

Högsta skidorterna

Högsta fallhöjden i Italien

Passo Rolle 2250 meter
Alagna Valsesia 2069 meter
Ponte di Legno 1950 meter
Alba 1938 meter
Bormio 1882 meter

Högsta pisterna i Italien

Alagna Valsesia 3550 meter
Breuil-Cervinia 3492 meter
Sulden 3250 meter
Cortina d'Ampezzo 3243 meter
Val Senales (Schnalstaler Gletscher) 3212 meter