Sökalternativ

Limone Piemonte, Italien

Letar du efter skidresor och vill åka till ett av Italiens äldsta alpina skidområden är det till Limone Piemonte du ska åka. Området befinner sig på 1 050-2 100 meters höjd och här kan du njuta av skidåkning på naturlig snö under hela säsongen. Även vid milt väder kan du känna dig säker på ditt val av skidsemester då det finns snökanoner i de flesta backarna.

Limone Piemonte är en liten charmig alpin by där du kommer att få en fantastisk skidsemester.

Skidsystemet

I Limone Piemonte hittar du bra skidåkning som speciellt passar bra för de som ligger på en mellannivå i sin skidåkning, men självklart finns det även pister för de mer vana skidåkarna. Från Limone Piemonte har du direkt tillgång till 90 kilometer pister som sprider ut sig på 46 backar. Under det senaste decenniet har det lagts ner ett stort arbete på att förnya liftsystemet för att göra din skidresa både lättare och roligare. När man är ute i backen behöver man även få i sig lite mat för att orka hela dagen, så passa på att njuta på någon av restaurangerna som är strategiskt placerade runtomkring i skidområdet. När du väl sitter ner, passa på att njut av den vackra omgivningen som skidresor till Alperna ger.

Mer än bara skidåkning

Bestämmer du dig för att åka på skidresa till Limone Piemonte kommer du att inse att det finns så mycket mer än bara skidåkning att sysselsätta sig med här. Byn ligger nämligen drygt 1,5 timmes bilkörning från både Nice och Turin, vilket innebär att du kan avbryta skidåkningen en dag och åka på dagstur till någon av städerna.

Föredrar du att stanna i Limone Piemonte under hela skidsemestern kan du istället njuta av de barer, restauranger och diskotek som finns att tillgå. När du väl har upptäckt Limone Piemonte kommer du ha svårt att åka därifrån.

Tillgänglighet och boende

Limone Piemonte ligger cirka 45 minuters bilfärd från flygplatsen Cuneo Levaldigi och mindre än två timmar från flygplatserna Torino Caselle, Genova och Nice Cote d’Azur, så det finns många möjligheter för dig som vill flyga hit. Från flygplatsen kan du hyra en bil eller ta dig med transfer till Limone Piemonte.

Innan du åker iväg finns det många alternativ att välja mellan på hur du vill bo. För den lite mer bekväma skidåkaren kan hotell vara ett bra alternativ, medan den stora familjen kanske föredrar att bo i stuga eller lägenhet. För dig med lite mindre budget går det bra att checka in på campingen istället.

Hyr skidutrustning i Limone Piemonte

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Limone Piemonte här

Skidskola i Limone Piemonte

Om ni är ute efter att boka skidskola i Limone Piemonte kan vi genom CheckYeti erbjuda 5 olika typer av lektioner för både skidåkning och snowboard för alla åldrar och nivåer. Många av lektionerna kan avbokas gratis och ni kan få ända upp till 15% rabatt jämfört med att boka på plats.

Boka skidskola i Limone Piemonte här

Hotell & boende i Limone Piemonte

Hos oss hittar ni totalt 70 hotell, lägenheter och stugor/hus i Limone Piemonte.
58 boendealternativ
Pris/natt från: 481 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 729 kr
5 boendealternativ
Pris/natt från: 1083 kr
4 boendealternativ
Pris/natt från: 2205 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 1801 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns