Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Cortina d'Ampezzo, Italien

Visst har du sett James Bond susa nerför backen i Ur dödlig synvinkel och tyckt det ser störthärligt ut? En liten försmak av Cortina d'Ampezzo väcks när man ser den mysiga byn och de härliga snötäckta bergen. Och Cortina är verkligen en klassisk skiddestination med allt det en gemytlig alpby innebär: restauranger, caféer och butiker men även ett trevligt nattliv. Att Cortina ligger i värdens största liftsystem, Dolomiti Superski, gör resmålet till en riktig pärla för den medelgode skidåkaren. Cortina d'Ampezzo påminner litegrann om Chamonix, fast i italiensk tappning.

Området Dolomiti Superski är gigantiskt, byggt över tolv dalar och erbjuder 1 220 km pist och 450 liftar. Själva Cortina är däremot inte jättestort, men erbjuder ändå ca 100 pister och ca 50 liftar. Många av pisterna är ganska korta, men upplevs som längre, eftersom de är varierande och i olika miljöer. Cortina passar bäst dig som är mellangod åkare och inte söker de mest utmanande åken, få av pisterna är svarta och de svarta pisterna är inte revolutionerande.

I Cortina täcks 95 % av backarna av snökanoner, vilket gör Cortina till en snösäker destination.

Skidområden i Cortina d'Ampezzo

Cortina består av flera olika områden av lite olika karaktär: Faloria, Tofana och Lagazuoi Cinque Torri.

Området Faloria (Cristallo-Mietres) består av 24 pister blandade röda, svarta och blå med en härlig utsikt över Ampezzodalen. Det går en stolslift upp ända till 2 930 meters höjd. I sektionen Mietres finns fin skogsåkning som brukar vara populärt bland barn.

Området Tofana-Socrepes erbjuder en stor variation av backar från nybörjare till avancerade åkare. Här finns både fina nybörjarbackar och riktigt branta åk. Här finns även ett bra barnområde, med barnlift och plastgubbar i backen.

Laguaziou Cinque Torri är ett lite mindre område och ligger lite mer avsides, vilket gör att det sällan är köer.

Observera att områdena är dåligt förbundna skidledes, men det går bussar. Att hyra en bil för att lätt kunna ta sig mellan skidområdena kan vara en bra idé, men det beror på vilken säsong du besöker Cortina eftersom det kan vara mycket folk.

Missa inte att ta en snöskovandring på "Great War" (Grande Guerra)-leden, vilken slingrar sig högt uppe bland topparna.

Aktiviteter och upplevelser i Cortina

Det finns ett otroligt utbud av aktiviteter utanför skidåkningen i Cortina. För dig som vill vistas i bergen finns stora möjligheter till randonnéeåkning, offpiståkning och isklättring. I bergen finns mängder med "hyttor" där du kan övernatta under dina turer.

För dig som vill prova på något nytt finns en del spännande aktiviteter samlade, t ex mountainbikeåkning på snö (k-track), curling, snowkite och snöskovandring nattetid.

Passa på att njuta av den goda, italienska maten och de härliga vinerna. Du kan få en förstklassig måltid på en anrik restaurang, traditionell pizza eller vad du nu önskar. Det finns ett mycket stort utbud.

Om ni vill syna och synas rekommenderas ett besök på Cristallino. Här hänger du från det att backen stänger för skön afterski till sprudlande nattliv.

Skidområden Cortina d'Ampezzo är del av

Cortina d'Ampezzo ingår i skidområdet Dolomiti Superski tillsammans med 10 andra skidorter.

Vanliga frågor och svar om Cortina d'Ampezzo

Läs svaret på 8 vanliga frågor som folk brukar ställa om Cortina d'Ampezzo, bland annat:

Hyr skidutrustning i Cortina d'Ampezzo

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Cortina d'Ampezzo. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats.

Boka skidutrustningen online i Cortina d'Ampezzo här

Skidskola i Cortina d'Ampezzo

Vill ni förbättra er skidåkning eller helt enkelt lära er åka alpina skidor eller snowboard? Genom vår samarbetspartner CheckYeti hittar ni 18 olika klasser och instruktörer i Cortina d'Ampezzo som kan hjälpa er med detta, dessutom med möjlighet till upp till 15% avdrag på normala priset. Många av klasserna har dessutom gratis avbokning.

Boka skidskola i Cortina d'Ampezzo här

Hotell & boende i Cortina d'Ampezzo

Hos oss hittar ni totalt 170 hotell, lägenheter och stugor/hus i Cortina d'Ampezzo.
118 boenden
Pris/natt från: 899 kr
Ett boende
Pris/natt från: 562 kr
2 boenden
Pris/natt från: 663 kr
30 boenden
Pris/natt från: 562 kr
16 boenden
Pris/natt från: 1382 kr
3 boenden
Pris/natt från: 2628 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Cortina d'Ampezzo

SnowTrex