Sökalternativ

Champoluc, Italien

Champoluc är ett härligt skidsystem som är del av Monterosa Ski, ett av världens största skidområden. Här ingår även Gressoney och Alagna.

Champoluc passar dig som är passionerad skidåkare och vill fokusera på åkningen på semestern och lite mindre på kvällsaktiviteterna. Det är även en varm och hjärtlig alpby som verkligen skapar äkta alpkänsla.

Vyerna över Monte Rosa-massivet är storslagna och alpkänslan infinner sig snabbt!

Den här skidorten passar dig som har god skiderfarenhet, eftersom de flesta backarna är i det övre registret. Det finns dock en del härliga långa blå och röda backar, men det är inget nybörjarparadis. Om alla i sällskapet åkt ett par gånger förut, så finner alla åkning som passar.

En av de stora fördelarna är att det inte kommit hit några charterströmmar än, utan det är främst svenskar och italienare, förutom skibumsen, vilket dock inte är alltför många.

Champoluc är mer skidorienterad alpby än mängder av festliga aktiviteter utanför backarna. Det finns ett tiotal restauranger samt ett par caféer och givetvis även ett par diskotek, men det finns definitivt andra skidorter i alperna som passar partygänget bättre.

Orten passar även barnfamiljer perfekt (om barnen inte är alltför små). En familjeresa till Champoluc kommer garanteras uppskattas!

Resa till Champoluc

Res till Champoluc genom att flyga till Milano, Bergamo eller Turin. Res vidare med transferbuss, minibuss eller hyrbil. Det brukar ta ett par timmar från flygplatsen, beroende på trafikläget. Många italienare besöker Champoluc på helgen, vilket kan betyda att det är bra att välja mitt på dagen på lördagen eller söndagen som resdag, om det går.

Tänk på att du ej får köra upp till Champoluc från motorvägen utan snökedjor, så boka dessa som tillval om du väljer hyrbil eller om du reser med egen bil från Sverige. Tänk på att dubbdäck inte är tillåtet på de flesta europeiska länders motorvägar.

Skidområden Champoluc är del av

Champoluc ingår i skidområdet Monterosa tillsammans med 4 andra skidorter.

Hyr skidutrustning i Champoluc

Vill ni slippa släpa ner skidutrustningen eller snowboarden hela vägen till Champoluc? I samarbete med Skiset kan vi nu erbjuda er upp till 50% rabatt på priset om ni bokar online jämfört med om ni hyr när ni kommer till Champoluc.

Boka skidutrustningen online i Champoluc här

Hotell & boende i Champoluc

Hos oss hittar ni totalt 107 hotell, lägenheter och stugor/hus i Champoluc.
59 boendealternativ
Pris/natt från: 555 kr
5 boendealternativ
Pris/natt från: 418 kr
35 boendealternativ
Pris/natt från: 472 kr
5 boendealternativ
Pris/natt från: 1327 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 3821 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Champoluc