Sökalternativ

Gressoney, Italien

Gressoney ingår i området Monterosa Ski och ligger i nordvästra Italien. Gressoney ligger vid foten av Monte Rosa på hela 1 644 meters höjd. Ringlande vägar tar dig från motorvägen långt nere i dalen och upp i bergen. Skyltar om att snökedjor krävs påminner dig om att här brukar det finns riktigt mycket snö!

Gressoney är nära sammanlänkat (över bergen, inte bilväg) via Monterosa ski med Alagna och Champoluc. Tillsammans bildar de Monterosa Ski, vilket breder ut sig över dalarna Ayas, Lys och Sesia. Hit åker du främst för offpiståkning, men det finns även del barnvänliga backar och pister för nybörjaren. Området har 35 liftar och ca 200 km pister.

Skidåkningen är varierande och spännande och när man väl kommit hit vill man stanna i flera veckor ... Gör du det, lär du komma hem solbränd, för området ligger till stor del i sydsluttningar och bjuder oftast på vackert väder.

Aktiviteter i Gressoney

I Gressoney är det svårt att ha tråkigt. Blir du trött i benen och vill vila en dag kan du välja mellan massor av spännande aktiviteter. Klättring (alpint och is), inomhussporter, ridning, snöskovandringar och mycket annat finns att göra. För dåligt väder finns en bio att tillgå.

Boende i Gressoney

Gressoney är uppdelat i två byar: La Trinité och Saint Jean. Sammantaget finns ca 40 hotell/residenser och bed and breakfast. Det finns även 7 refuger i området, varav Rifugio Guglielimina på ca 2 900 meter höjd är ett mycket spännande utflyktsmål för övernattning.

Resa till Gressoney

Flyg och hyrbil
Det finns flera olika flygplatser som passar när du vill ta dig till Gressoney. Det billigaste brukar vara att flyga med Ryanair till Bergamo. Det går även att flyga till Milano, Turin och även Genève (dock ett mycket dyrt alternativ med tanke på Mont Blanc-tunneln). Res vidare med hyrbil, men se till att boka snökedjor samtidigt som du bokar hyrbilen. Det är både olagligt och ofta omöjligt att ta sig till Gressoney utan! Motorvägsavgifter tillkommer tyvärr på ett par hundra kronor.

Flyg och buss
Flyg som ovan och sedan byte till buss. Bussar går från Milano och Turin, mot Aostadalen. Res fram till Stafal (byte brukar krävas i Pont Saint Martin), vilket är den sista byn i Gressoneydalen.

Tåg
Oavsett varifrån du kommer resande, kan du kliva av tåget i Pont Saint Martin. Byt till buss.

Skidområden Gressoney är del av

Gressoney ingår i skidområdet Monterosa tillsammans med 4 andra skidorter.

Hyr utrustning i Gressoney

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Gressoney.

Boka skidutrustningen online i Gressoney här

Hotell & boende i Gressoney

Hos oss hittar ni totalt 64 hotell, lägenheter och stugor/hus i Gressoney.
33 boendealternativ
Pris/natt från: 667 kr
5 boendealternativ
Pris/natt från: 996 kr
16 boendealternativ
Pris/natt från: 1052 kr
9 boendealternativ
Pris/natt från: 1238 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Gressoney