Sökalternativ

Alagna Valsesia, Italien

I Italien hittar du den fantastiska skidorten Alagna. Denna alpby grundades redan under 1200-talet och utstrålar en genuin känsla för alla som besöker platsen. Anledningen till namnet Alagna Valsesia är att byn ligger belägen i dalen Velsesia som i sin tur är lokaliserad i Monteromassivet. Charmen från den historiska byn lever kvar än idag i de små kullerstensgatorna som tar dig fram till diverse mysiga barer, restauranger och liknande. Atmosfären här är väldigt lugn och det blir inte svårt att koppla bort din stressiga vardag så fort du har anlänt. Det enklaste sättet att resa hit är genom att flyga till Malpensa och sedan ta en transfer på ca 1,5 till 2 timmar. Det går även att landa i Linate och då tar din transfer drygt 2,5 till 3 timmar.

För er som älskar friåkning

Alagna ingår i skidområdet Monterosa Ski men det kallas även för Freerideers paradise av många återkommande besökare då det finns många möjligheter för dig som älskar friåkning. Området är beläget 1200 meter ovanför havet och den högsta punkten når så högt som 3300 meter ovanför havet. Här emellan finns det gott om utrymme för alla former av terräng som du kan tänka dig när det kommer till Alperna, samt även terrängformer som inte annars är vanligt förekommande. Det är just dessa långa sträckor och fria möjligheter som gör att friåkare ofta har en skidresa hit inbokad. Men denna skidort bjuder såklart även på flera pister med olika svårighetsnivåer, dessa är både breda och ofta väldigt folktomma, så även här kommer du känna av en stor frihetskänsla.

Det finns gott om ställen att hyra skidor på och du får välja mellan ett stort utbud av både skidor och pjäxor. Här kan du även välja utifrån nivå för att se till att du får den allra mest lämpade utrustning som du behöver, speciellt om du har stor erfarenhet sedan innan. När allt är klart och du är redo att ta dig an alla äventyr som väntar i de snötäckta backarna är det bara att ge sig av. Med 6stycken liftar kan du ta dig runt till olika områden och uppleva skidåkning av hög kvalitet eller kanske testa på att åka snowboard. Åker du hit med familjen finns det även ett barnområde att tillgå. Här finns helt enkelt något för alla. Se fram emot en lyckad skidsemester.

Skidområden Alagna Valsesia är del av

Alagna Valsesia ingår i skidområdet Monterosa tillsammans med 4 andra skidorter.

Hotell & boende i Alagna Valsesia

Hos oss hittar ni totalt 64 hotell, lägenheter och stugor/hus i Alagna Valsesia.
41 boendealternativ
Pris/natt från: 310 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 428 kr
15 boendealternativ
Pris/natt från: 727 kr
7 boendealternativ
Pris/natt från: 1330 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Alagna Valsesia