Sökalternativ

Canazei, Italien

Canazei är en livlig och mycket vacker by i nordöstra delarna av de italienska alperna med ett invånarantal på knappt 2000 personer. De gästvänliga italienarna och de gamla stenhusen i trånga gränder gör att byn har behållit delar av sin gemytlighet trots sina många skidturister. Byn är en perfekt utgångspunkkt för medelgoda skidåkare men kopplingen till andra skidområden och skidorter gör att den passar alla, skidåkare som snowboardåkare.

Få tillgång till 1200 kilometer pister!

Skidbackarna i Canazei är kanske inte de mest utmanande, dock utan att för den delen vara alltför lätta och de skogsklädda sluttningarna gör backarna väldigt charmiga. Även om skidorten i sig endast har 13 liftar och 16 backar finns det perfekta möjligheter att hitta något för skickliga åkare som nybörjare. Canazei är nämligen del av det enorma skidområdet Sella Ronda som i sin tur är del av det som kallas Superski Dolomiti, ett massivt nätverk av skidorter som totalt ger tillgång till 1200 kilometer skidåkning i varierande pister.

För brädåkarna finns det en snowpark strax ovanför Canazei.

Att göra i Canazei

Canazei är något större än den genomsnittliga alpbyn och kan därför erbjuda något fler aktiviteter än de mindre byarna. Här finns många mysiga restauranger, trevliga mindre butiker med märkeskläder, vackra promenadstråk med fantistiska vyer, skridskoåkning, längdskidåkning, paragliding, biograf och bowling för att nämna några av aktiviteterna. Dessutom har Canazei flera billiga kafeer, livliga barer med afterski och några bra klubbar.

Ta dig till Canazei

Det finns ingen flygplats som ligger riktigt nära Canazei tyvärr. Närmaste flygplats finns i Innsbruck dit man kan flyga direkt från både Göteborg och Köpenhamn. Från Stockholm kan man flyga via Wien till Innsbruck för en ganska billig penning och från flygplatsen måste man räkna med ett par timmars transfer. Ett annat billigt alternativ är att flyga med Ryanair från Stockholm/Skavsta eller Göteborg till Bergamo och därefter åka bil eller transferbuss i cirka tre timmar.

Är man ute efter en paketresa till Canazei finns det några svenska arrangörer som anordnar resor hit, bl a Slopetrotter och Nortlander.

Skidområden Canazei är del av

Canazei ingår i skidområdet Sella Ronda tillsammans med 3 andra skidorter.

Hyr utrustning i Canazei

Är ni intresserade av att hyra er skidutrustning på plats i Canazei? Hyr ni skidorna, pjäxorna eller er snowboard via Skiset sparar ni ända upp till 50% av normala uthyrningspriset.

Boka skidutrustningen online i Canazei här

Hotell & boende i Canazei

Hos oss hittar ni totalt 494 hotell, lägenheter och stugor/hus i Canazei.
286 boendealternativ
Pris/natt från: 570 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 965 kr
74 boendealternativ
Pris/natt från: 514 kr
88 boendealternativ
Pris/natt från: 590 kr
43 boendealternativ
Pris/natt från: 898 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Canazei