Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

FAQ - vanliga frågor om Canazei

Här finner ni några av de vanligaste frågorna, och svar på dessa, som folk brukar ha om Canazei när det gäller till resan dit, skidåkningen, saker att göra, boende etc.

Vilka flygplatser ligger närmast Canazei?

  • Bolzano flygplats (IATA: BZO): Bolzano flygplats, även känd som Bolzano Dolomiti flygplats, är den flygplats som ligger närmast Canazei, endast 60 kilometer bort. Flygplatsen erbjuder dock begränsade flygalternativ, särskilt under vintersäsongen. Transfertiden är cirka 1 timme med bil eller transfer.
  • Innsbruck Airport (IATA: INN): Innsbruck Airport är ett annat närliggande alternativ, som ligger cirka 130 kilometer från Canazei. Det är en mycket större flygplats än Bolzano med mycket fler flygförbindelser, inklusive flera internationella rutter. Transfertiden är cirka 2 till 2,5 timmar med bil eller transfer.
  • Venedigs flygplats Marco Polo (IATA: VCE): Venedigs flygplats Marco Polo ligger cirka 200 kilometer från Canazei. Det är en av de stora internationella flygplatserna i regionen och erbjuder ett brett utbud av flygalternativ, även från Sverige. Räkna med att transfern tar cirka 2,5 till 3 timmar med bil eller transfer härifrån.
  • Verona Airport (IATA: VRN): Verona Airport, officiellt känd som Verona Villafranca Airport, ligger äveen den cirka 200 kilometer från Canazei. Denna flygplats har ett ganska brett utbud av flygalternativ och internationella förbindelser, även om det inte finns några direktflyg från Sverige hit. Transfertiden från Verona är cirka 2,5 till 3 timmar med bil eller transfer

Observera att restiden till Canazei från dessa flygplatser kan variera beroende på väder och vägförhållanden.

Finns det hälso- och spafaciliteter i Canazei?

Ja, Canazei har hälsocenter och spafaciliteter där besökare kan koppla av och föryngra sig efter en dag i backen.

Hur högt är Canazeis skidområde?

Skidområdet Canazei sträcker sig från cirka 1 450 meter till 2 625 meter över havet.

Vad är Marmolada-glaciären i Canazei?

Marmolada-glaciären, även kallad "Dolomiternas drottning", är en fantastisk glaciär som ligger nära Canazei. Här kan du åka skidor året runt och njuta av den hisnande utsikten.

Vad är skidloppet Marcialonga?

Marcialonga är ett populärt längdskidlopp på 69,38 kilometer som startar i Moena, korsar Fassadalen och Fiemmedalen och avslutas i Cavalese. Canazei är en av byarna man passerar under loppet.

Vilka är de bästa skidbackarna i Canazei för medelskidåkaren?

Områdena Belvedere och Ciampac i Canazei är utmärkta backar för skidåkare som ligger på en mellannivå.

Vilka är de bästa sommaraktiviteterna i Canazei?

Även om Canazei främst är känt för sin skidåkning på vintern, finns det massor av aktiviteter att göra även på sommaren. Besökare kan njuta av vandring, mountainbike, bergsklättring och utforska de vackra naturomgivningarna.

Vad kostar ett liftkort i Canazei?

Ett lifkort i Canazei för en dags skidåkning är 70 EUR (786 kr) för en vuxen, medans för ungdomar och barn är priset 49 EUR (550 kr). Observera att detta är priset för en dag under högsäsong, utan eventuella rabatter.

Har Canazei några butiker som hyr ut skidor?

Hos oss hittar du 5 butiker som hyr ut skidor i Canazei, se alla butikerna här. Tänk att det är bästa att boka er skidhyra online innan ni åker då de flesta butiker har onlinerabatter.

Finns det skidresor för skidsemester från Sverige till Canazei, och vad kostar de?

Ja, det anordnas skidresor till Canazei med avresa från Sverige, och de skidresearrangörer ni kan resa med hit är STS Alpresor, Lion Alpin, Nortlander, Slopetrotter, SKILINK, Sunweb, Slopestar och SnowTrex. För tillfället finns 7667 paketerade skidresor tillgängliga med priser från 9600 kr. Ni kan se och filtrera bland alla skidresor här.

Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Canazei

STS Alpresor
Lion Alpin
Nortlander
Slopetrotter
SKILINK
Sunweb
Slopestar
SnowTrex