Sökalternativ

Sauze d'Oulx, Italien

Du som funderat över skidresor till Sauze d'Oulx, Italien har något speciellt att se fram emot. Den pittoreska lilla byn är en upplevelse bara i sig. Den har en lång historia vilket märks i och med att det finns hus med över tusen år bakom sig. För dig som älskar skidor är det allra viktigaste självklart åkningen. En skidresa till Sauze d'Oulx bjuder på hög kvalité för alla. Nybörjaren har tillgång till engelsktalande skidskolelärare när så önskas och den en lite mer erfarne åkaren befinner sig i ett rött himmelrike. Många av de allra närmsta pisterna tillhör nämligen denna kategori.

Utmaningar och variation i Sauze d'Oulx

Om du önskar dig riktigt stora utmaningar kan du enkelt ta dig till områden med härligt svåra svarta pister. Backarna du åker i i Sauze d'Oulx ingår nämligen i ett stort skidområde som heter Vialattea. Dess smeknamn, Milky Way eller Vintergatan på svenska, beskriver vilken himmelsk skidåkning du kan nå genom de drygt 100 liftarna. Ett annat spännande inslag är att uppleva fantastisk off-pist med hjälp av en lokal guide. För dig som hellre åker längd finns självklart också detta alternativ på menyn.

Spännande fakta om byn

För den som väljer att åka till Sauze d'Oulx kan det även vara roligt att veta att byn är omtalad som platsen där italiensk skidåkning föddes. Det stora skidsystemet kan skryta med att OS-tävlingar hållits här under 2006. Trettio år tidigare, 1976, tog en person ur lokalbefolkningen OS-guld i specialslalom. Skidåkaren, som heter Piero Gros, hade sin glansperiod under 70-talet och tog även guld i VM 1974.

Resa, boende och superb mat

Det är enkelt att ta sig till Sauze d'Oulx, Italien. Den närmsta flygplatsen återfinns i Torino, vilket ligger en timme bort. Det finns ytterligare sex alternativ under tre timmar bort, till exempel Milano.

Eftersom byn är en av de större och populärare är det lätt att hitta boendealternativ som passar dig och ditt sällskap. Många av dem är små familjeägda mysiga hotell. Den italienska maten är världskänd för sin kvalité. Varför inte passa på att smaka ett lokalt vin till middagen? Det finns även möjligheter till en drink i gott sällskap på en av de barer som erbjuds. Kvällen kan avslutas med en vacker promenad i den gamla kullerstensbelagda delen av byn. En perfekt återhämtning efter en lång dag med fantastisk skidåkning som erbjuds under skidresor till Sauze d'Oulx, Italien.

Skidområden Sauze d'Oulx är del av

Sauze d'Oulx ingår i skidområdet Vialattea tillsammans med 6 andra skidorter.

Hyr utrustning i Sauze d'Oulx

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Sauze d'Oulx. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats, dessutom sparar ni 5% extra om ni bokar via oss istället för direkt hos Skiset.

Boka skidutrustningen online i Sauze d'Oulx här

Hotell & boende i Sauze d'Oulx

Hos oss hittar ni totalt 158 hotell, lägenheter och stugor/hus i Sauze d'Oulx.
107 boendealternativ
Pris/natt från: 349 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
10 boendealternativ
Pris/natt från: 458 kr
32 boendealternativ
Pris/natt från: 396 kr
8 boendealternativ
Pris/natt från: 1215 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Sauze d'Oulx