Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Alba, Italien

Skidresor till Alba, Italien, är det ultimata valet när man vill njuta av skidåkning och mycket mer. Alba är en fin liten skidort i norra delen av landet som många älskar att återvända till. Den tillhör en av världens största skidsystem, Dolomiti SuperSki, vilket är ett enormt liftsystem som förbinder en mängd olika orter. Det finns olika liftkort att köpa varav det bästa omfattar hela Dolomiti SuperSki. Med detta liftkort har man tillgång till 464 olika skidliftar och mer än 1200 km pistad pist. Om man passar på att vakna tidigt och ger sig ut i backarna kan man oftast få njuta av härliga orörda pister.

Om man letar efter fantastiska skidresor är Alba ett av de bästa alternativen. Staden ligger i en vacker dal och man kan gå hela vägen till grannstäderna. Tillsammans med andra byar som Penia, Chieva och Gries går de alla under samlingsnamnet Canazei. Det är just närheten till de andra småstäderna som gör att valmöjligheten av olika aktiviteter är stor. Många skidresor har just därför detta område som sin destination.

Skidresor i Alba erbjuder mycket

Under skidresor i Alba finns det alltid något nytt att utforska och nya backar att åka nedför. Något man inte får missa när man är här, är den kända skidturen Sella Ronda. Det är en cirka 40 km lång tur genom hela liftsystemet och passerar ett flertal bergspass och skidorter. Turen är populär och det kan under vissa tider under dagen bli långa köer, men vyerna och upplevelsen är väl värt det.

Det finns gott om aktiviteter i hela området om man skulle vilja lägga ifrån sig skidorna för en dag. När det gäller nattlivet i Alba och Canazei så är det relativt lugnt. Skidresor till Alba sker oftare på grund av de fantastiska skidbackar än på grund av den nattliga underhållningen. Man hittar dock en hel del bra nattklubbar och barer om man besöker de närliggande grannstäderna. Man kan även ta sig ett bad i det stora badhuset i Canazei eller besöka ett av de flertal caféerna med spektakulära vyer.

Hur tar jag mig dit?

Högsäsongen för skidresor i Alba sträcker sig från december till april. Då det är en populär skidort kan det vara bra att boka sina skidresor till Alba i god tid. Det är cirka 10 mil mellan den närmsta flygplatsen, Kranebitten, som ligger i Innsbruck och skidorten. Därifrån finns det bra förbindelser. Det är även möjligt att ta bilen och åka på motorvägen hela vägen ner när man väljer skidresor till Alba. Ett exempel på en rutt är genom Öresundsbron och vidare till Rödby-Puttgarden och sedan via München.

Förövrigt är det viktigt att man är noga med att åka till rätt Alba då det finns två olika i landet. Den ena ligger vid alperna och är en fantastisk skidort. Den andra ligger i nordvästra Italien och har ingen skidåkning alls.

Skidområden Alba är del av

Alba ingår i skidområdet Sella Ronda tillsammans med 5 andra skidorter.

Hotell & boende i Alba

Hos oss hittar ni totalt 218 hotell, lägenheter och stugor/hus i Alba.
162 boenden
Pris/natt från: 868 kr
2 boenden
Pris/natt från: 1117 kr
10 boenden
Pris/natt från: 595 kr
31 boenden
Pris/natt från: 753 kr
13 boenden
Pris/natt från: 1343 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns