Sökalternativ

Kronplatz, Italien

Älskar du att åka på skidresor till de perfekta backarna och uppleva dagar som innehåller mycket sol och underbara vyer? Då är det till Kronplatz (eller Plan de Corones på italienska) i Italien du ska åka. Med 116 km pister och det moderna skidområdet kommer din skidresa hit garanterat att bli ett minne för livet! Så checka in på ett hotell, en lägenhet eller ett Bed and Breakfast och njut av din semester i Kronplatz.

Skidåkning för hela slanten

Skidresor till Kronplatz erbjuder endast skidåkning av högsta kvalitet och skidorten kan vid behov få upp till 100 procent konstgjord snö. Är du snowboardåkare kommer du inte bli besviken då du har tillgång till Snowpark Kronplatz som är Sydtyrolens största snowboardpark. Parken är belägen vid liften Belvedere och är ett soldränkt område där du kommer att ha riktigt roligt. Är du på skidresa med familjen kan du glädja dig åt de olika områden lämpade för knattarna. Är barnen glada är även föräldrarna glada och ni får en skidsemester ni sent kommer att glömma!

För mer erfarna skidåkare finns flera utmaningar i Kronplatz eftersom skidorten är en av få i Alperna som kan erbjuda hela fem svarta backar. Dessa backar är verkligen inget för veklingar, så var beredd på en stor utmaning! Mitt i backarna, i skidområdet finns 40 stugor där du kan både äta och dricka gott, antingen inomhus eller ute på en terrass som badar i solsken.

Roliga aktiviteter i Kronplatz

Gillar du att åka längdskidor är det kanske dags att utvidga längdskidåkningen genom att testa på skidskytte. I Kronplatz har de kurser för alla nivåer inom skidskytte. Vill du däremot ta dig nerför en backe istället ska du åka kälke, för ingen skidsemester är fulländad utan att ha åkt kälke. Så passa på att ha skoj i någon av kälkbackarna som finns att tillgå i Kronplatz!

Du kan även gå på snöskoturer. Snöskor påminde förr i tiden om tennisracketar som sattes på fötterna för att ta sig fram på snön där det annars var mer eller mindre omöjligt. Dagens snöskor är däremot betydligt modernare men har samma syfte. Du kan hyra snöskor och ge dig ut själv eller på ett tryggare sätt följa med en guide som tar dig ut på en fantastisk tur.

Ta dig till Kronplatz

Snabbaste vägen att komma till Kronplatz är med flygplan och den närmaste flygplatsen är Bolzano, men den är tyvärr nog inte den lättaste att ta sig till. Däremot finns det även större flygplatser inom räckhåll, såsom Airport Innsbruck med 105 kilometers avstånd eller Airport Treviso med 195 kilometers avstånd. Från och till flygplatsen kan du åka med transfer.

Du kan även ta dig till Kronplatz från busstationen i Bruneck, varifrån bussar avgår till alla byarna i Kronplatz. Om du vill finns det även möjlighet att ta sig fram med tåg. Till Fortezza finns det internationella tåganslutningar, där får du sedan byta till ett lokaltåg som åker till Pustertalområdet.

Skidområden Kronplatz är del av

Kronplatz ingår i skidområdet Dolomiti Superski tillsammans med 11 andra skidorter.

Hyr utrustning i Kronplatz

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Kronplatz.

Boka skidutrustningen online i Kronplatz här

Hotell & boende i Kronplatz

Hos oss hittar ni totalt 191 hotell, lägenheter och stugor/hus i Kronplatz.
108 boendealternativ
Pris/natt från: 543 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 1200 kr
4 boendealternativ
Pris/natt från: 596 kr
36 boendealternativ
Pris/natt från: 602 kr
38 boendealternativ
Pris/natt från: 859 kr
4 boendealternativ
Pris/natt från: 3331 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Kronplatz