Sökalternativ

Passo Tonale, Italien

Passo Tonale ligger på gränsen mellan landskapen Lombardiet och Trentino. Genom en nyligen utökad förbindelse med Ponte di Legno och Temu så har skidområdet Adamello Ski bildats och gjort det till en riktig nykomling i den alpina världen.

Passo Tonales backar ligger i perfekt solläge men på ganska hög höjd, från 1 884 meter till 3 100 meter, vilket gör att det även är snösäkert. Passo Tonale är bland de första skidorterna att öppna på säsongen och bland de sista att stänga. Uppe på glaciären Ghiacciaio Presena på ca 3 000 meters höjd kan du åka skidor även om sommaren!

Skidområdet kring Passo Tonale

När man läser data om skidområdet Passo Tonale ter det sig litet, 120 km pist och bara 12 liftar, men när man väl är på plats ser man möjligheterna breda ut sig. Totalt finns 41 liftar varav merparten är röda. Området lämpar sig trots detta för både nybörjare och mer avancerade åkare. Det erbjuds skidåkning i såväl skog som på glaciär och det finns goda möjligheter till att hitta orörda snö med härliga puderåk!

Genom förbindelsen till Ponte di Legno kan ni utforska även det skidområdet, vilket ligger på lite lägre höjd, 1 257 meter. Här finns snökanoner som ser till att det är gott om snö även i början och slutet på säsongen. Ponte di Legno är en härlig skidort med hundraåriga anor inom skidturism.

I Temu, ännu lite längre ner på 1 114 meter, hittar ni fin och blandad åkning, bland annat i skogen.

Den sista skidorten i området är Vermiglio (1 200 meter) där ni hittar lite lugnare atmosfär och de kanske bästa möjligheterna till t ex längdskidåkning i Adamello Ski-området.

De olika skidområdena är mycket varierande och belägna på olika höjd, vilket kan vara en stor fördel för att skidåkning ska finnas i olika typer av väderlek.

Vad finns det att göra i Passo Tonale?

För den som vill ta en vilodag finns det mycket att ägna sig åt utanför skidbacken. Härlig italiensk mat får du inte missa! Ej heller den livliga afterskin i sann italiensk anda. Det erbjuds även många fysiska aktiviteter som skridskoåkning och snöskovandring eller en spännande färd med hundsläde.

Eftersom skidområdet är ganska stort med flera olika byar är det spännande att ta sig tid att upptäcka området. En hyrbil underlättar men det går även buss.

Resa till Passo Tonale

Det enklaste sättet att resa till Passo Tonale är att flyga till Verona (ca 16 mil), Milano (ca 25 mil beroende på flygplats) eller Venedig (ca 24 mil). Lättast är sedan att hyra bil. Om vintern går det periodvis transferbuss från de större flygplatserna direkt till Passo Tonale – oftast om lördagar. Detta måste du kolla upp före avresa samt eventuellt boka plats.

Det går även att ta tåget till Trento eller Mezzocorona och byt tåg till Male. Härifrån går sedan buss.

Se tidtabell för tåg här: Tågresor Italien

Lokaltransporter hittar du här: Tågresor Trentino

Hyr utrustning i Passo Tonale

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Passo Tonale. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats, dessutom sparar ni 5% extra om ni bokar via oss istället för direkt hos Skiset.

Boka skidutrustningen online i Passo Tonale här

Hotell & boende i Passo Tonale

Hos oss hittar ni totalt 100 hotell, lägenheter och stugor/hus i Passo Tonale.
64 boendealternativ
Pris/natt från: 188 kr
23 boendealternativ
Pris/natt från: 737 kr
12 boendealternativ
Pris/natt från: 866 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Passo Tonale