Sökalternativ

Courmayeur, Italien

Courmayeur är den italienska kusinen till Chamonix, belägen på andra sidan Mont Blanc-massivet längst in i Aostadalen, precis där Mont Blanc-tunneln mynnar ut. Det är dock en helt annan typ av skidvärld som breder ut sig. Det italienska sinnet för relaxad skidåkning blandat med äventyr och fantastiskt kök gör Courmayeur till en mycket uppskattad semesterfavorit.

Courmayeur by är mysig och har mängder av kaféer och restauranger. Matupplevelsen är nog lika stor som skidupplevelsen. Det här resmålet passar alltså dig som gärna kombinerar din skidåkning med annat, till exempel kompisgänget som består av både offpistfantaster och den som gärna ägnar en stor del av dagen i en solstol.

Här finner du fantastiska backar i alla svårighetsgrader. Den som är en duktig åkare kan hyra en guide och ge sig ut i Mont Blanc-massivet för att sedan åka skidor tillbaka ner i dalen. Ta liften upp till Punta Helbronner (Point Helbronner) och kasta dig ut bakom varningsskylten och nerför svarta pisten Toula - känd som ett av alpernas bästa offpiståk.

Resa till Courmayeur

Det är billigast att flyga till Milano, Bergamo eller Turin och sedan resa vidare med buss eller hyrbil. Räkna med ett par timmars körning och trafikstockning på helgerna. Tänk på att de italienska motorvägarna är avgiftsbelagda, samt att du måste ha med dig snökedjor. Det går även att resa hit från den franska sidan, men då måste du resa genom Mont Blanc-tunneln, vilket är en spännande men rätt dyr upplevelse.

Hyr utrustning i Courmayeur

Är ni intresserade av att hyra er skidutrustning på plats i Courmayeur? Hyr ni skidorna, pjäxorna eller er snowboard via Skiset sparar ni ända upp till 50% av normala uthyrningspriset.

Boka skidutrustningen online i Courmayeur här

Hotell & boende i Courmayeur

Hos oss hittar ni totalt 220 hotell, lägenheter och stugor/hus i Courmayeur.
124 boendealternativ
Pris/natt från: 742 kr
12 boendealternativ
Pris/natt från: 501 kr
52 boendealternativ
Pris/natt från: 590 kr
26 boendealternativ
Pris/natt från: 557 kr
6 boendealternativ
Pris/natt från: 2960 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Courmayeur