Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Courmayeur, Italien

Courmayeur är den italienska kusinen till Chamonix, belägen på andra sidan Mont Blanc-massivet längst in i Aostadalen, precis där Mont Blanc-tunneln mynnar ut. Det är dock en helt annan typ av skidvärld som breder ut sig. Det italienska sinnet för relaxad skidåkning blandat med äventyr och fantastiskt kök gör Courmayeur till en mycket uppskattad semesterfavorit.

Courmayeur by är mysig och har mängder av kaféer och restauranger. Matupplevelsen är nog lika stor som skidupplevelsen. Det här resmålet passar alltså dig som gärna kombinerar din skidåkning med annat, till exempel kompisgänget som består av både offpistfantaster och den som gärna ägnar en stor del av dagen i en solstol.

Här finner du fantastiska backar i alla svårighetsgrader. Den som är en duktig åkare kan hyra en guide och ge sig ut i Mont Blanc-massivet för att sedan åka skidor tillbaka ner i dalen. Ta liften upp till Punta Helbronner (Point Helbronner) och kasta dig ut bakom varningsskylten och nerför svarta pisten Toula - känd som ett av alpernas bästa offpiståk.

Resa till Courmayeur

Det är billigast att flyga till Geneve eller Turin, även Milano och Bergamo är möjliga alternativ, och sedan resa vidare med buss eller hyrbil. Räkna med ett par timmars körning och trafikstockning på helgerna. Tänk på att de italienska motorvägarna är avgiftsbelagda, samt att du måste ha med dig snökedjor. Det går även att resa hit från den franska sidan, men då måste du resa genom Mont Blanc-tunneln, vilket är en spännande men rätt dyr upplevelse.

Vanliga frågor och svar om Courmayeur

Läs svaret på 6 vanliga frågor som folk brukar ställa om Courmayeur, bland annat:

Hyr skidutrustning i Courmayeur

Är ni intresserade av att hyra er skidutrustning på plats i Courmayeur? Hyr ni skidorna, pjäxorna eller er snowboard via Skiset sparar ni ända upp till 50% av normala uthyrningspriset.

Boka skidutrustningen online i Courmayeur här

Skidskola i Courmayeur

Hos oss hittar ni just nu 9 olika skidskolor och lektioner i Courmayeur som ni kan boka via oss. Genom vårt samarbete med onlinespecialisten CheckYeti kan ni få gratis avbokning på mängder av olika lektioner och dessutom med möjlighet att få upp till 15% rabatt.

Boka skidskola i Courmayeur här

Hotell & boende i Courmayeur

Hos oss hittar ni totalt 204 hotell, lägenheter och stugor/hus i Courmayeur.
153 boenden
Pris/natt från: 582 kr
5 boenden
Pris/natt från: 1012 kr
30 boenden
Pris/natt från: 687 kr
12 boenden
Pris/natt från: 1071 kr
4 boenden
Pris/natt från: 3448 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Courmayeur

Active Ski Travel