Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Pragelato, Italien

Skidorten Pragelato ligger i Turin-området i den italienska regionen Piemonte, och här hittar ni det mesta ni behöver veta om Pragelato. Säsongen för skidåkning i Pragelato är vanligtvis från början av december till mitten av april.

Det är idag massor av snö i backarna, hela 200 centimeter, och självklart är är liftar och backar öppna i Pragelato. 8% av backarna är för tillfället öppna för skidåkning, och 14% av liftarna går.

I Pragelato hittar ni 70 liftar med en liftkapacitet på 100460 personer/timme. Det finns 400 kilometer preparerade pister totalt, fördelat på 96 kilometer blåa pister, 220 kilometer röda pister och för de mer erfarna skidåkarna, 84 kilometer svarta pister. Många liftar och pister tillhör hela skidområdet Via Lattea - Sestriere/Sauze d?Oulx/San Sicario/Claviere/Montgenèvre som Pragelato ingår i, men man har tillgång till allt. Högsta pisten finns på 2789 meters höjd och den högsta fallhöjden är på 1251 meter. Den längsta pisten som finns i Pragelato är 3 kilometer.

I Pragelato kan ni även testa på nattskidåkning då vissa pister är upplysta när mörkret lagt sig. Andra alternativ till att åka skidor eller snowboard i pisterna är att prova på funpark och halfpipe faciliteterna i Pragelato.

Är det personer i resesällskapet som hellre ägnar sig åt längdskidåkning finns det i Pragelato 100 kilometer preparerade spår för längdskidåkning.

Flygplatser nära Pragelato

Vill man flyga till Pragelato så ligger flygplatsen Torino International Airport, Turin närmast, på ett avstånd av 60 kilometer från skidorten. Det är även möjligt att flyga till flygplatserna Aix Les Bains, Chambery, som ligger 108 kilometer bort, och Grenoble Saint Geoirs, Lyon som har ett avstånd på 132 kilometer till Pragelato.

Skidorter i närheten av Pragelato

Alldeles runt hörnet, med bara ett avstånd på 7 kilometer från Pragelato ligger Sauze d'Oulx. Ni hittar även skidorterna Sestriere på 8 kilometers avstånd och San Sicario, 12 kilometer från Pragelato.

Skidområden Pragelato är del av

Pragelato ingår i skidområdet Vialattea tillsammans med 6 andra skidorter.

Skidskola i Pragelato

I Pragelato kan ni boka 6 olika typer av skidlektioner, skidskolor eller skidinstruktörer. Ni hittar alternativ för alla åldrar och olika typer av kunskapsnivåer. Vi samarbetar med CheckYeti som är specialist inom onlinebokning av skidklasser och kan erbjuda i många fall gratis avbokning och i bästa fall upp till 15% billigare än orginalpriset.

Boka skidskola i Pragelato här

Hotell & boende i Pragelato

Hos oss hittar ni totalt 42 hotell, lägenheter och stugor/hus i Pragelato.
40 boenden
Pris/natt från: 582 kr
2 boenden
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns