Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Claviere, Italien

Claviere är en skidort som ni hittar i Turin-området i den italienska regionen Piemonte, och på denna sida finns det mesta ni behöver veta för att lockas av en skidsemester hit. Skidsäsongen i Claviere sträcker sig i regel från början av december till mitten av april.

Det är idag massor av snö i backarna, hela 200 centimeter, och självklart är är liftar och backar öppna i Claviere. Just idag är 14% av liftarna och 8% av backarna öppna.

I Claviere hittar ni 70 liftar med en liftkapacitet på 100460 personer/timme. Det finns 400 kilometer preparerade pister totalt, fördelat på 96 kilometer blåa pister, 220 kilometer röda pister och för de mer erfarna skidåkarna, 84 kilometer svarta pister. Då Claviere tillhör skidområdet Via Lattea - Sestriere/Sauze d?Oulx/San Sicario/Claviere/Montgenèvre har man tillgång till alla faciliteter i alla skidorter som ingår. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 2789 meter, vilket ger en fallhöjd på 1251 meter. Här finns även riktigt långa pister, den längsta pisten har en längd på hela 6 kilometer.

Om ni inte har fått nog av skidåkning efter en dag i backen så kan ni fortsätta att åka även när solen gått ner då det finns möjlighet till nattskidåkning i Claviere. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 100 kilometer spår för längskidåkning.

Flygplatser nära Claviere

För er som vill flyga ner till Claviere så är det flygplatsen Torino International Airport, Turin som är den närmaste. Avståndet från denna flygplats till Claviere är 76 kilometer. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Aix Les Bains, Chambery (103 kilometers avstånd), samt Grenoble Saint Geoirs, Lyon (121 kilometer från skidorten).

Skidorter i närheten av Claviere

Inte långt från Claviere ligger skidorten Montgenèvre, avståndet är endast 2 kilometer. Andra skidorter som ligger nära är San Sicario (5 kilometer) och Sestriere (10 kilometer).

Skidområden Claviere är del av

Claviere ingår i skidområdet Vialattea tillsammans med 6 andra skidorter.

Hyr skidutrustning i Claviere

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Claviere. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats.

Boka skidutrustningen online i Claviere här

Hotell & boende i Claviere

Hos oss hittar ni totalt 49 hotell, lägenheter och stugor/hus i Claviere.
32 boenden
Pris/natt från: 578 kr
Ett boende
Pris/natt från: Okänt
12 boenden
Pris/natt från: 759 kr
4 boenden
Pris/natt från: 846 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns