Sökalternativ

Montgenèvre, Frankrike

Montgenèvre ligger i sydöstra delen av Frankrike och är en av skidorterna som ingår i området Vialattea. Här finns mycket att hämta för skidälskare. En skidresa till Montgenèvre är verkligen uppskattade då de bjuder på både sinnesro och spänning. Variationen av backar är stor och passar både familjer och äventyrare som söker mer adrenalinpumpande utmaningar. För familjer som vill ha både utförsåkning och en lugnare tur kan det vara bra att veta att det även finns tillredda spår för längdskidåkning. Man kan även ta lite andhämtning och hämta lugn på någon av de olika restauranger som finns och avnjuta god mat eller varm dryck mellan turerna. Landskapen är hisnande fagra och bara två kilometer bort ligger Claviere - så vill man prova åka på två olika områden under sina skidresa till Montgenèvre är det inga problem.

Aktiviteter i backarna

Montgenèvre bjuder på totalt 59 backar och 38 liftar. Det finns gott om gröna, blåa och svarta pister, men det är dem röda som här utgör majoriteten. Backarna är berömda för att ha bra snö och här är även solen ofta framme och förgyller skidåkningen om dagarna. Oavsett om man gillar att ta turer på längdskidor eller blir exalterad av backarna så är detta ett populärt resmål. Här finns allt du kan tänka dig. Alpinåkning, snowboardåkning, längdskidåkning, slalom och telemark är bara några exempel på nöjen att ägna sig åt i detta underbara fjäll. Det finns elva svarta pister som är perfekta för de som vill känna lite större rus i blodet eller bara vill utveckla sin skidåkning mer. Om man har lite mindre erfarenhet kan det vara en god idé att prova backarna i färgordning och ta de lättare innan man ger sig in på de allra tuffaste backarna.

Mer att ägna sig åt

Har du barn med dig kan det vara en bra idé att låta de åka i snöträdgården som är anpassad för barn från fyra år. Om ni vill ha fler vinteraktiviteter när ni åker till Montgenèvre kan ni alltid prova på härlig skridskoåkning. Det finns nämligen en isbana om man vill variera skidåkningen med någon annan aktivitet som fortfarande innebär att vara ute i det friska och röra på sig.

Avkoppling och restauranger

När fötterna, benen och kanske hela kroppen är trött efter en lång dag i backen, kan det vara bra att veta att det finns restauranger på orten att återhämta sig på. Montgenèvre erbjuder åtta olika restauranger för en bekväm semester med god mat. Vill man koppla av på ett mer lyxigt vis finns det flerstjärniga hotell i området, men självfallet också flera budgetalternativ.

Skidområden Montgenèvre är del av

Montgenèvre ingår i skidområdet Vialattea tillsammans med 6 andra skidorter.

Hyr utrustning i Montgenèvre

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Montgenèvre här

Hotell & boende i Montgenèvre

Hos oss hittar ni totalt 309 hotell, lägenheter och stugor/hus i Montgenèvre.
186 boendealternativ
Pris/natt från: 391 kr
23 boendealternativ
Pris/natt från: 664 kr
60 boendealternativ
Pris/natt från: 561 kr
28 boendealternativ
Pris/natt från: 652 kr
12 boendealternativ
Pris/natt från: 727 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Montgenèvre