Sökalternativ

Livigno, Italien

Tycker du om både solig, kall skidåkning och billig, het shopping? Då är valet av skidorten givet - Livigno kombinerar det bästa av världar!

Livigno ligger i en dalgång omgiven av höga berg. På 1500-talet ville man premiera dem som bodde ensligt och uppehöll territoriet och gav dem därför skattefrihet. Detta har faktiskt levt kvar och byn är alltså en skattefri zon - men i dag är den givetvis inte längre isolerad. Lämna utrustningen hemma och köp årets modell på plats, det kommer alla gånger vara ett riktigt klipp!

Livigno ligger vackert beläget i Valtellinadalen på 1816 meters höjd och består av tre olika delar: Santa Maria, San Antonio och San Rocco. Vyn sträcker sig över såväl de italienska som de schweiziska alperna och naturen är storslagen.

Skidåkningen koncentreras till de två bergssidorna Carosello och Mottolino och sträcker sig över sex olika områden. Totalt finns 115 kilometer pist och 74 pister, merparten blå och röda.

Perfekt för alla nivåer

Om ni är flera som reser tillsammans men ligger på olika nivå är Livigno verkligen att rekommendera! Här finns verkligen något för alla, från nybörjaren till den som susar nerför de svåraste backarna utan att tveka. Den som är nybörjare kan hålla sig till de många blå pister som finns i regionerna närmast byn, den som är medelgod håller sig på mitten och den som är adrenalinsökande extremåkare kan pressa gränserna på topparna.

Livigno fullkomligen badar i sol på grund av sitt sydvästvända läge, men det finns ett skuggigt område där kall pudersnö ligger länge - Monte de la Neve på 3000 meters höjd. Ta kabinbanan upp och kasta dig utför svarta och röda backar. Söker du nya utmaningar efter några dagar passar det fint med en dagsutflykt till schweiziska St. Moritz.

Är du snowboardåkare?

I så fall har du funnit en underbar doldis. Snowboardåkare vallfärdar till Livigno för att testa sina gränser i half-pipesen, hoppa feta hopp och glida fram över rails. Backarna har hela tiden fin lutning och det finns inga stora flacka partier som man måste passera.

Reser du med barn?

För barnfamiljen kan få destinationer mäta sig med Livigno! Sol, långa breda backar och låg prisnivå. Både boende och mat är billigt och det är lätt att unna sig lite extra på semestern. Vid dagens slut finns ett stort utbud av spännande aktiviteter att förgylla resan med. Vilket barn tjuter inte av lycka när de får åka i en släde dragen av hundar, så snön sprutar och yr?

Spännande fortsättning på dagen?

För dig som söker spänning vid sidan av backen finns det mängder av vinteraktiviteter att prova på. Värt att testa är bilbanan på den frusna sjön. Sladda, sväng, ratta och tävla på glatt is och återupplev minnet från den roliga halkbanan. Kanske ta en tur med häst? Att rida fram i ett vinterlandskap är en oförglömlig upplevelse, snön sprutar från hovarna och gnistrar omkring dig.

Mest spännande av allt är för många att prova på isklättring. Inne i stan finns ett isklättertorn för dig som vill prova på under de säkraste av former. Är du mer van och har egen utrustning, eller följer med en guide, finns det mängde av frusna vattenfall att välja bland.

Många flygplatser att välja mellan

Vill du boka bästa vinterresan? Sök och boka flyg till Bergamo, Milano, Brescia, Treviso/Venedig, Innsbruck, Milano eller Salzburg och du är snart framme.

Restiden från flygplatsen är mellan fyra och fem timmar, oavsett vilken du väljer. Det går bra att hyra en bil på flygplatsen och köra själv, men du måste passera tunneln Munt la Schera, vilken är belagd med en låg vägtull. Det är också praktiskt att ha en hyrbil om du vill besöka andra orter på din skidresa, eller om du vill kombinera skidresan med ett storstadsbesök i till exempel Venedig eller Milano.

Hyr utrustning i Livigno

Vill ni slippa släpa ner skidutrustningen eller snowboarden hela vägen till Livigno? I samarbete med Skiset kan vi nu erbjuda er upp till 50% rabatt på priset om ni bokar online jämfört med om ni hyr när ni kommer till Livigno.

Boka skidutrustningen online i Livigno här

Hotell & boende i Livigno

Hos oss hittar ni totalt 687 hotell, lägenheter och stugor/hus i Livigno.
505 boendealternativ
Pris/natt från: 403 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
27 boendealternativ
Pris/natt från: 353 kr
103 boendealternativ
Pris/natt från: 279 kr
50 boendealternativ
Pris/natt från: 896 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Livigno