Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Bästa lågprisflyget till Alperna

Söker ni lågprisflyg till Alperna? Lågprisbolagen fokuserar normalt mest på storstäder och soldestinationer men på senare är har fler och fler flyg dykigt upp till flygplatser med närhet till skidåkningen i Alperna.

Här nedan listar vi alla flygplatser som lågprisbolagen har direktflyg till. Vi har även med Oslo i våra listor då det i vissa delar av Sverige är närmaste stora flygplatsen.

De flesta av flygplatserrna som vi listar på denna sida ligger nära gränsen till fler länder och ni når du då självklart inte enbart skidorterna i landet flygplatsen ligger i, utan även angränsande länders skidorter.

Vill ni söka flyg, sök enbart flyg här eller flyg och hotell tillsammans här.

Ryanair - italienskt fokus

Ryanair är inget flygbolag som satsar på att flyga sina kunder till Alperna direkt, men man har mycket flyg till Bergamo (flygplatsen Orio Al Serio nära Milano) som är en utmärkt utgångspunkt för att ta sig till en skidort i italienska Alperna. Ryan har direktflyg till Bergamo från Skavsta Nyköping, Köpenhamn, Göteborg samt Oslo.

Man kan även flyga till Memmingen (flygplats Allgäu Airport utanför München) från Skavsta Nyköping som ger er utmärkt access till skidorterna i norra Österrike och östra Schweiz.

Norwegian - brett utbud till Alperna

Norwegian har på senare år utvecklat ett väldigt bra utbud till flygplatserna runt omkring Alperna. Under vintern finns flyg till alla de stora alpländerna (även om Schweiz endast nås från Oslo).
 • München, Tyskland - direktflyg från Stockholm-Arlanda samt Oslo.
 • Salzburg, Österrike - stort utbud under vintern, direktflyg från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Oslo.
 • Grenoble, Frankrike - flyg från Stockholm vintertid, Grenoble nära Lyon är en perfekt utgångspunkt för att nå Alperna
 • Nice, Frankrike - flyger direkt från alla stora flygplatser: Stockholm-Arlanda, Köpenhamn, Göteborg samt Oslo
 • Milano-Malpensa, Italien - flyg från Stockholm-Arlanda samt Oslo
 • Genève, Schweiz - Norwegian har även flyg till Genève i Schweiz men enbart från Oslo

easyJet - flyger från Stockholm och Köpenhamn

Engelska lågprisbolaget easyJet har ett bra utbud till Alperna från Köpenhamn och även ett par bra rutter från Stockholm.
 • Från Köpenhamn har easyJet direktflyg till Genève, Lyon, Milano-Malpensa samt Vendedig (som inte är den bästa alpflygplatsen kanske men man kan nå en del bra italienska skidorter inom ett par timmar därifrån).

 • Från Köpenhamn flyger easyJet direkt till Milano-Malpensa samt Genève

SAS - brett utbud till Alperna

SAS är inte direkt klassat som lågprisbolag men kan ofta ha väldigt förmånliga priser som väl matchar lågprisbolagens priser, framför allt om man ska räkna in kostnaden för baggage och utrustning som ska med.
 • Genève, Schweiz - SAS flyger direkt hit från Stockholm-Arlanda, Köpenhamn och Oslo
 • Zürich, Schweiz - direktflyg från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Zürich är lämpligaste flygplatsen om man t ex vill åka till Engelberg
 • Nice, Frankrike - direktflyg från Stockholm, Köpenhamn samt Oslo
 • Chambery, Frankrike - SAS börjar flyga direkt hit från Stockholm 3 februari 2018 (på lördagar)
 • Milano-Malpensa, Italien - direktflyg från Stockholm, Köpenhamn och Oslo
 • Venedig, Italien - även Venedig nås från från Stockholm, Köpenhamn och Oslo
 • Innsbruck, Österrike - flygs till från Stockholm samt Köpenhamn
 • Salzburg, Österrike - flyg direkt från Köpenhamn
 • Wien, Österrike - direktflyg från Köpenhamn. Wien är inte optimalt att flyga till för att nå Alperna då man får räkna med minst 3 timmars transfer.

Här hittar ni ännu fler flygplatser med närhet till skidorter som inte ligger i Alperna, t ex USA, Kanada, Östeuropa och Sverige.