Sökalternativ

Bormio, Italien

Bormio är en Italiensk skidort som ligger belägen i norra Italien. Området har vid två tillfällen varit värd för världsmästerskapen i utförsåkning. Närmaste flygplats är Orio Al Serio (Bergamo) som ligger 103 kilometer från Bormio. Skidorter nära Bormio är bland annat Santa Caterina Valfurva, Sulden och Livigno.

Många vägar upp till toppen

12 stycken liftar tar dig upp till högre höjder, och när du ska ner igen finns det 18 backar att välja mellan. Föredrar du att hålla dig på lägre höjder och få din motion, so har Bormio även 12 kilometer välpreparerade spår för längdskidåkning. Santa Caterina och Valdidentro är närliggande orter som även de erbjuder bra åkning. Dessa är sammanlänkande med Bormio via en gratis ski-bus som gör det enkelt att upptäcka nya områden.

Tycker du att det bli för besvärligt att ta med dig hela din utrustning, eller är ni så många att det helt enkelt inte får plats? Ingen fara, det finns bra uthyrning på plats för hela familjen.

Gott om äventyr, såväl i backen som utanför

För den äventyrslystne finns det gott om alternativ att pröva på freeriding offpist. Dock så kan det vara en bra idé att göra detta med en guide. En guide är bra att ha med sig oavsett om du är erfaren eller nybörjare, då förhållanden kan ändras snabbt och är svåra att förutse. Om du åker offpist med en riktig expert blir det även enklare för dig att slappna av och bara njuta av stunden.
Det finns även mycket äventyr för de minsta. Längst ner i anläggningen ligger det skidbackar som är mycket barnvänliga. Oftast finns det bara en väg ner på dessa, så du som förälder kan släppa ditt barn utan oro att dom skulle åka vilse.

Boende och mat i Bormio

Det finns ett rikt urval av boenden i Bormio. De flesta rum ligger runt mellansegmentet, och har väldigt bra priser. Det finns även ett bra utbud för den som vill bo i lite extra lyx. Mycket utav boendet är utanför stadens kärna, men med ett brett utbud av såväl transfers som kollektivtrafik så är det inget problem. Det ligger många restauranger och pubar i området, och bara centrala Bormio bjuder på 15 restauranger som är väldigt lätta att nå från skidanläggningen.

Efter en lång dag av aktiviteter är det lätt att bli aningen mör i kroppen. Ömmande leder botas bäst med värme, och varför inte göra det på några av de gamla romerska badhusen som finns i området?

Hotell & boende i Bormio

Hos oss hittar ni totalt 311 hotell, lägenheter och stugor/hus i Bormio.
218 boendealternativ
Pris/natt från: 313 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 824 kr
12 boendealternativ
Pris/natt från: 413 kr
50 boendealternativ
Pris/natt från: 521 kr
28 boendealternativ
Pris/natt från: 719 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 2065 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Bormio