Sökalternativ

Valtournenche, Italien

Enbart några kilometer mellan Châtillon och Breuil-Cervinia i vackra Italien ligger skidorten Valtournenche. Tillsammans bildar dessa byar ett enormt och unikt skidområde som du enkelt kan röra dig runt i med hjälp av ett sammankopplande liftsystem. Valtournenche är beläget 1524 meter ovanför havet och tillsammans med de närliggande byarna kan du njuta av ett stort landskap av varierande pister i olika svårighetsgrader. Liftarna som du kan ta dig runt med är moderna och bekväma, något som underlättar din skidsemester och tillåter dig att uppleva allt vad området har att erbjuda.

Här finns även längdskidåkning

Oavsett om du brinner för skidåkning eller snowboard kommer du garanterat att ha fullt upp och ha en underbar tid i de snötäckta Alperna. Även för dig som älskar längdåkningsskidor kommer att bli riktigt nöjd, i området hittar du två olika ringar; Maen och Camplève som är 6,5 km och 3,3 km långa. Väljer du att ta din skidsemester här kommer du snabbt upptäcka alla möjligheterna för olika utflykter, Valtournenche är nämligen ansedd som en av de bästa platserna för just skidutflykter.

Valtournenche är en bra skidort för familjer

Tar du dig upp till den högsta punkten i denna skidort kan du åka pist hela vägen ner till dalen, denna sträcka är ungefär 20 kilometer lång. De flesta pisterna är antingen röda eller blåa och de håller en bra kvalitet ända in på kvällen. Pisterna är både breda och väl utformade så att både äldre och barn kan ta del av dem, här kan du ta dig fram oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Detta gör Valtournenche till en perfekt skidort för både familjer och grupper av vänner. Många upplever även att väderförhållandena är bättre just här än i de kringliggande områdena, mycket tack vare att det blåser lite mindre samt att du får en bättre sikt. Så fort kvällen smyger sig på och du känner dig nöjd och utmattad så behöver inte dagen sluta här. Kolla runt efter utsökta restauranger och barer för en trevlig måltid tillsammans med familjen eller kanske en väl förtjänt after-ski med dina goda vänner.

Hyr skidutrustning i Valtournenche

Är ni intresserade av att hyra er skidutrustning på plats i Valtournenche? Hyr ni skidorna, pjäxorna eller er snowboard via Skiset sparar ni ända upp till 50% av normala uthyrningspriset.

Boka skidutrustningen online i Valtournenche här

Hotell & boende i Valtournenche

Hos oss hittar ni totalt 162 hotell, lägenheter och stugor/hus i Valtournenche.
109 boendealternativ
Pris/natt från: 593 kr
11 boendealternativ
Pris/natt från: 539 kr
25 boendealternativ
Pris/natt från: 687 kr
15 boendealternativ
Pris/natt från: 1045 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns