Sökalternativ

St. Moritz, Schweiz

St Moritz (S:t Moritz) anser sig vara världens äldsta skidort. Och kanske stämmer det – det är en mycket anrik och klassisk schweizisk skidort. Vinter OS har hållits här hela två gånger och även flera andra världsmästerskap. Många är de kändisar som besökt St Moritz de senaste hundra åren och dess popularitet kvarstår än idag.

Kännetecknande för St Moritz som skidort är exklusivitet, lyx och pengar men även solsken, ”champagnesnö” (torr, fluffig snö) och härlig skidåkning. Förknippat med orten är också att allt är dyrt, men det går att hitta prisvärda alternativ om du anstränger dig lite. Om du vill ha en billig skidresa finns dock bättre val än att åka till St Moritz, för du får räkna med att betala mer än vanligt för det mesta.

Att bara strosa runt på gatorna och inandas den speciella atmosfären som råder på denna skidort kan vara värt resan för dig som besökt andra utpräglade skidorter i alperna och vill uppleva något nytt. Spana in damerna i pälsar och stjärnorna som glider runt i Porsche.

Skidåkning i St Moritz

Orten ligger på ca 1 850 meter, men dess solvända placering nära italienska gränsen gör att klimatet är varmare än normalt för den höjden. Det gör också att trädgränsen ligger högre upp än vanligt, vilket ger en speciell känsla och påverkan på klimatet. Snön som faller i området blir torrare och lättare än vad den brukar vara i alperna och förutsättningarna för härlig offpiståkning i fluffig snö är goda.

St Moritz är ett stort skidområde som består av flera olika områden. De största är Corviglia och Corvatsch med ca 55 pister och 40 liftar. Diavolezza är också mycket välkänt. Totalt ca 350 km pister med hög snösäkerhet. För dig som helst åker snowboard finns bättre skidorter, då det kan vara en del transportsträckor.

I Corviglia kan du åka upp till mäktiga Piz Nair som ligger på över 3 000 meter och njuta av hänförande utsikt över bergen för att sedan glida ner i de långa, härliga pisterna. Totalt ca 100 km pister och en stor snowpark med ca 30 olika hopp och rails. Merparten av backarna är röda. Åkningen passar dock de flesta medelgoda skidåkare.

Om du beger dig till Corvatsch kan du uppleva härliga röda, slingrande backar samt blå och svarta. Möjligheter att söka sig utanför pisten från liftsystemet finns också. Då det ligger mot norr är snön ofta lite torrare här.

Aktiviteter i St Moritz

Här finns allt du drömmer om att göra, såväl om vintern som om sommaren. Orten lever på turism och kan tillgodose ditt minsta önskemål (bara du är beredd att betala). Längdskidåkningen är dock gratis och härlig. Många spår börjar nere på sjön och du kan sedan uppleva spännande skiftningar i den omgivande terrängen, från skog till byar. Det erbjuds även alpinism som klättring och offpiståkning, snöskovandringar och givetvis spa och massage. Det finns något för alla åldrar och besökare – även för den som inte åker skidor. En stor del av nöjet med att besöka St Moritz är också att betrakta de andra resenärerna – för hit kommer turister från hela världen.

Boende i St Moritz

Om du planerar att åka hit under semesterperioder, som t ex jul och nyår, bör du vara ute i mycket god tid, för St Moritz är mycket populärt. En stor del av hotellen, ca hälften, är rena lyxhotell med fyra och fem stjärnor, men det finns även ”vanliga” hotell och även vandrarhem och mindre pensionat. Om du väljer att bo med självhushåll kan du komma billigt undan även på maten och uppleva St Moritz till en förhållandevis låg kostnad.

Resa till St Moritz

Närmaste flygplats är Zürich eller Milano ca tre timmar bort. Från Zürich kan du ta dig med tåg, men bil är smidigare, så även från Milano. Andra alternativa flygplatser är München eller Basel, ca fyra timmar med bil. Tågresan i sig är dock en givande upplevelse då det en otroligt vacker resa, över höga viadukter och djupa dalar. Rhätische Bahn är namnet på tågbolaget och det drivs klanderfritt i schweizisk precision med effektivitet och få förseningar.

Hotell & boende i St. Moritz

Hos oss hittar ni totalt 519 hotell, lägenheter och stugor/hus i St. Moritz.
256 boendealternativ
Pris/natt från: 375 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
30 boendealternativ
Pris/natt från: 716 kr
149 boendealternativ
Pris/natt från: 716 kr
63 boendealternativ
Pris/natt från: 988 kr
20 boendealternativ
Pris/natt från: 2703 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till St. Moritz