Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

St. Moritz, Schweiz

St. Moritz (S:t Moritz) anser sig vara världens äldsta skidort. Och kanske stämmer det – det är en mycket anrik och klassisk schweizisk skidort. Vinter OS har hållits här hela två gånger och även flera andra världsmästerskap. Många kändisar har besökt St. Moritz de senaste hundra åren och dess popularitet kvarstår än idag.

Kännetecknande för St. Moritz som skidort är exklusivitet, lyx och pengar men även solsken, ”champagnesnö” (torr, fluffig snö) och härlig skidåkning. Förknippat med orten är också att allt är dyrt, men det går att hitta prisvärda alternativ om du anstränger dig lite. Om du vill ha en billig skidresa finns dock bättre val än att åka till St. Moritz, för du får räkna med att betala mer än vanligt för det mesta.

Att bara strosa runt på gatorna och inandas den speciella atmosfären som råder på denna skidort kan vara värt resan för dig som besökt andra utpräglade skidorter i alperna och vill uppleva något nytt. Spana in damerna i pälsar och stjärnorna som glider runt i Porsche.

Skidåkning i St. Moritz

Orten ligger på ca 1 850 meter, men dess solvända placering nära italienska gränsen gör att klimatet är varmare än normalt för den höjden. Det gör också att trädgränsen ligger högre upp än vanligt, vilket ger en speciell känsla och påverkan på klimatet. Snön som faller i området blir torrare och lättare än vad den brukar vara i alperna och förutsättningarna för härlig offpiståkning i fluffig snö är goda.

St. Moritz är ett stort skidområde som består av flera olika områden. De största är Corviglia och Corvatsch med ca 55 pister och 40 liftar. Diavolezza är också mycket välkänt. Totalt ca 350 km pister med hög snösäkerhet. För dig som helst åker snowboard finns bättre skidorter, då det kan vara en del transportsträckor.

I Corviglia kan du åka upp till mäktiga Piz Nair som ligger på över 3 000 meter och njuta av hänförande utsikt över bergen för att sedan glida ner i de långa, härliga pisterna. Totalt ca 100 km pister och en stor snowpark med ca 30 olika hopp och rails. Merparten av backarna är röda. Åkningen passar dock de flesta medelgoda skidåkare.

Om du beger dig till Corvatsch kan du uppleva härliga röda, slingrande backar samt blå och svarta. Möjligheter att söka sig utanför pisten från liftsystemet finns också. Då det ligger mot norr är snön ofta lite torrare här.

Aktiviteter i St. Moritz

Här finns allt du drömmer om att göra, såväl om vintern som om sommaren. Orten lever på turism och kan tillgodose ditt minsta önskemål (bara du är beredd att betala). Längdskidåkningen är dock gratis och härlig. Många spår börjar nere på sjön och du kan sedan uppleva spännande skiftningar i den omgivande terrängen, från skog till byar. Det erbjuds även alpinism som klättring och offpiståkning, snöskovandringar och givetvis spa och massage. Det finns något för alla åldrar och besökare – även för den som inte åker skidor. En stor del av nöjet med att besöka St. Moritz är också att betrakta de andra resenärerna – för hit kommer turister från hela världen.

Massvis med Michelin-stjärnor i St. Moritz

Med tanke på att detta är en skidort i lyxklassen är det kanske inte förvånande att det finns en hel del bra restauranger här. St. Moritz kan stoltsera med hela fem restauranger med stjärnor, och två av dem har till som med två stjärnor. Detta gör att skidorten placerar sig på andra plats när det gäller högklassig mat i Alperna, alla alpländer inräknat.

Boende i St. Moritz

Om du planerar att åka hit under semesterperioder, som t ex jul och nyår, bör du vara ute i mycket god tid, för St. Moritz är mycket populärt. En stor del av hotellen, ca hälften, är rena lyxhotell med fyra och fem stjärnor, men det finns även ”vanliga” hotell och även vandrarhem och mindre pensionat. Om du väljer att bo med självhushåll kan du komma billigt undan även på maten och uppleva St. Moritz till en förhållandevis låg kostnad.

Resa till St. Moritz

Närmaste flygplats är Zürich eller Milano ca tre timmar bort. Från Zürich kan du ta dig med tåg, men bil är smidigare, så även från Milano. Andra alternativa flygplatser är München eller Basel, ca fyra timmar med bil. Tågresan i sig är dock en givande upplevelse då det en otroligt vacker resa, över höga viadukter och djupa dalar. Rhätische Bahn är namnet på tågbolaget och det drivs klanderfritt i schweizisk precision med effektivitet och få förseningar.

Vanliga frågor och svar om St. Moritz

Läs svaret på 7 vanliga frågor som folk brukar ställa om St. Moritz, bland annat:

Hyr skidutrustning i St. Moritz

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till St. Moritz.

Boka skidutrustningen online i St. Moritz här

Skidskola i St. Moritz

I St. Moritz kan ni boka 35 olika typer av skidlektioner, skidskolor eller skidinstruktörer. Ni hittar alternativ för alla åldrar och olika typer av kunskapsnivåer. Vi samarbetar med CheckYeti som är specialist inom onlinebokning av skidklasser och kan erbjuda i många fall gratis avbokning och i bästa fall upp till 15% billigare än orginalpriset.

Boka skidskola i St. Moritz här

Hotell & boende i St. Moritz

Hos oss hittar ni totalt 528 hotell, lägenheter och stugor/hus i St. Moritz.
383 boendealternativ
Pris/natt från: 632 kr
13 boendealternativ
Pris/natt från: 895 kr
85 boendealternativ
Pris/natt från: 895 kr
37 boendealternativ
Pris/natt från: 1236 kr
10 boendealternativ
Pris/natt från: 4216 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till St. Moritz

SnowTrex