Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Schweiz, schweiziska alperna

Schweiziska alperna erbjuder skidåkning på höjder och snö som vi inte kan få här uppe i Norden och därför har Schweiz alltid varit ett populärt resmål för en skidsemester för oss svenskar. Visst är Schweiz kostsamt, och detta speciellt i alpbyarna, men snösäkerheten och de goda möjligheterna till offpiståkning är bara ett par av anledningarna som väger upp detta.

Mat i världsklass på i de schweiziska skidorterna

Man kanske inte tänker på högklassig mat i första hand när man tänker på Schweiz men faktum är att några av de absolut bästa skidorterna i Alperna när det handlar om högklassiga restauranger finns i Schweiz. I vår lista över de 13 främsta skidorterna i Alperna för foodies är fyra av dem schweiziska, och dessutom hittar ni St. Moritz på andra plats.

Populära skidorter i Schweiz

Några av de mer kända och populäraste skidorterna för oss svenskar är Andermatt, Engelberg, Verbier och Zermatt men det finns massor fler att välja på.

Största skidorterna

Flest liftar i Schweiz

95 liftar
Verbier
66 liftar
Gstaad
56 liftar
St. Moritz
56 liftar
Adelboden
54 liftar
Davos

Flest pister i Schweiz

101 pister
Davos
100 pister
Verbier
97 pister
Klosters
88 pister
St. Moritz
85 pister
Adelboden

Högsta skidorterna

Högsta fallhöjden i Schweiz

2404 meter
Interlaken
2200 meter
Zermatt
2150 meter
Lauterbrunnen
2000 meter
Engelberg
1950 meter
Nendaz

Högsta pisterna i Schweiz

3820 meter
Zermatt
3600 meter
Saas-Fee
3330 meter
Thyon les Collons
3330 meter
Veysonnaz
3303 meter
Corvatsch