Sökalternativ

Vilket sökalternativ passar mig?

Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.

Schweiz, schweiziska alperna

Schweiziska alperna erbjuder skidåkning på höjder och snö som vi inte kan få här uppe i Norden och därför har Schweiz alltid varit ett populärt resmål för en skidsemester för oss svenskar. Visst är Schweiz kostsamt, och detta speciellt i alpbyarna, men snösäkerheten och de goda möjligheterna till offpiståkning är bara ett par av anledningarna som väger upp detta.

Populära skidorter i Schweiz

Några av de mer kända och populäraste skidorterna för oss svenskar är Andermatt, Engelberg, St Moritz, Verbier och Zermatt men det finns massor fler att välja på.

Största skidorterna

Flest liftar i Schweiz

Verbier 95 liftar
Gstaad 66 liftar
St. Moritz 56 liftar
Adelboden 56 liftar
Davos 54 liftar

Flest pister i Schweiz

Davos 101 pister
Verbier 100 pister
Klosters 97 pister
St. Moritz 88 pister
Adelboden 85 pister

Högsta skidorterna

Högsta fallhöjden i Schweiz

Interlaken 2404 meter
Zermatt 2200 meter
Lauterbrunnen 2150 meter
Engelberg 2000 meter
Nendaz 1950 meter

Högsta pisterna i Schweiz

Zermatt 3820 meter
Saas-Fee 3600 meter
Thyon les Collons 3330 meter
Veysonnaz 3330 meter
Corvatsch 3303 meter