Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Boka i Lauchernalp

Lauchernalp, Schweiz

Lauchernalp är en skidort som ni hittar i Valais (Wallis på tyska), en kanton på gränsen till både Frankrike och Italien, och på denna sida finns det mesta ni behöver veta för att lockas av en skidsemester hit. Skidsäsongen i Lauchernalp sträcker sig i regel från mitten av december till mitten av april.

Backarna och liftarna i Lauchernalp är öppna idag och snödjupet i pisterna är uppe i hela 379 centimeter. Just idag är 100% av liftarna och 85% av backarna öppna.

I Lauchernalp hittar ni 6 liftar med en liftkapacitet på 8400 personer/timme. Det finns 40 kilometer preparerade pister totalt, fördelat på 18 kilometer blåa pister, 15 kilometer röda pister och för de mer erfarna skidåkarna, 7 kilometer svarta pister. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 3100 meter, vilket ger en fallhöjd på 1697 meter. Här finns även riktigt långa pister, den längsta pisten har en längd på hela 10 kilometer.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 24 kilometer spår för längskidåkning. För er som vill testa på något nytt (förmodligen) finns här även en rodelbana som är öppen för allmänheten, samt preperade spår för vinterhiking.

Flygplatser nära Lauchernalp

Vill man flyga till Lauchernalp så ligger flygplatsen Belp, Bern närmast, på ett avstånd av 60 kilometer från skidorten. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Lugano Airport (98 kilometers avstånd), samt Malpensa, Milano (114 kilometer från skidorten).

Skidorter i närheten av Lauchernalp

Skidorter nära Lauchernalp är bland annat Leukerbad (12 kilometers avstånd), Mürren (19 kilometers avstånd) och Adelboden (19 kilometers avstånd).

Hotell & boende i Lauchernalp

Hos oss hittar ni totalt 11 hotell, lägenheter och stugor/hus i Lauchernalp.
6 boendealternativ
Pris/natt från: 724 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 935 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 935 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 4511 kr