Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Mürren, Schweiz

Mürren är en skidort i Schweiziska alperna. Vackert belägen på hög höjd och med en fantastisk utsikt. Orten tillhör Wengenområdet, och erbjuder suverän offpist som komplement till vanliga pister. Den svenska tidningen "Åka skidor" har även utsett Mürren till världens romantiska skidort. Planerar du att bjuda någon speciell person på lite lyx, så är detta ett självklart val!

Mürren gjordes världskänt genom James Bond filmen "I hennes majestäts hemliga tjänst", där några scener utspelade sig i en lokal restaurang. Även fast filmen självklart hjälpte till att sätta den mysiga lilla skidorten på kartan, så talar den fantastiskt vyn väldigt bra för sig själv.

Byn Mürren är en avslappnad pittoresk bergsby, som dessutom är helt bilfri. Perfekt för dig som vill ha lite lugn och ro mellan dagarna i backen. Närmaste flygplatsen heter Belp, och den ligger riktigt nära. Endast 50 kilometer från skidorten, vilket gör att det går väldigt lätt och smidigt att ta sig därifrån till Mürren billigt. En annan närliggande flygplats är Zürich, och ligger ungefär 3 timmar bort. Det är smidigast att hyra bil eller boka transfer på flygplatsen. Väljer du att åka tåg så går det att åka hela vägen till Lauterbrunnen, och därifrån går det en gondol upp till Mürren.

Många upplevelser för den skidsugne

För att komma upp till högre höjder kan du välja mellan 15 olika liftar, och när du sedan ska ner igen finns det 26 olika backar. De flesta pister ligger någonstans i mellanregistret vad gäller svårighet. Det stora antalet tillgängliga pister gör därmed att det finns något för absoluta nybörjare, såväl som för erfarna åkare. Det lokala klimatet gör att det oftast finns bra snö på de lite högre regionerna, även om den generella snökvaliteten längre ner är dålig.

Spännande boenden i alperna

Förutom ett bra utbud av traditionella rum och stugor, så finns det även möjlighet att bo i en gård lite utanför Mürren. Perfekt för dig som reser med hela familjen och vill ha lite mer utrymme. Detta passar även utmärkt för den som vill prova på något nytt, eller bara få lite lugn och ro.

Aktiviteter utanför skidbacken

Ett mycket välsorterat sportcenter gör att det går att komma åt många olika aktiviteter. Det erbjuds även goda möjligheter att hyra komplett utrustning. Gillar du att röra dig på is så finns en utmärkt is-rink. Där går det båda att åka skridskor och spela hockey. I anslutning till isrinken så finns det även en squashhall, med många moderna banor.

Skidområden Mürren är del av

Mürren ingår i skidområdet Jungfrau Region tillsammans med 4 andra skidorter.

Hotell & boende i Mürren

Hos oss hittar ni totalt 98 hotell, lägenheter och stugor/hus i Mürren.
76 boendealternativ
Pris/natt från: 306 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 772 kr
11 boendealternativ
Pris/natt från: 710 kr
8 boendealternativ
Pris/natt från: 1888 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Mürren

Active Ski Travel
Sunweb