Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Leukerbad, Schweiz

Leukerbad är en skidort som ni hittar i Valais (Wallis på tyska), en kanton på gränsen till både Frankrike och Italien, och på denna sida finns det mesta ni behöver veta för att lockas av en skidsemester hit. Säsongen för skidåkning i Leukerbad är vanligtvis från mitten av december till början av april.

Leukerbad har pister på totalt 47 kilometer, varav 3 kilometer är blåa enkla pister, 27 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 17 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 13 liftar, med en totalkapacitet på 15160 personer/timme. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 2610 meter, vilket ger en fallhöjd på 1199 meter. Andra alternativ till att åka skidor eller snowboard i pisterna är att prova på funpark och halfpipe faciliteterna i Leukerbad.

Är det personer i resesällskapet som hellre ägnar sig åt längdskidåkning finns det i Leukerbad 19 kilometer preparerade spår för längdskidåkning. Utöver skidåkning finns det här även möjlighet till vinterhiking, och även en rodelbana om man vill prova på det.

Flyg till Leukerbad

För er som vill flyga ner till Leukerbad så är det flygplatsen Belp, Bern som är den närmaste. Avståndet från denna flygplats till Leukerbad är 60 kilometer. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Lugano Airport (107 kilometers avstånd), samt Geneva International Airport, Genève (118 kilometer från skidorten).

Närmaste skidorter till Leukerbad

Andra skidorter i närheten av Leukerbad är t ex Lauchernalp som ligger 12 kilometer bort, Crans Montana med 14 kilometers avstånd samt Adelboden, som ligger 14 kilometer från Leukerbad.

Hyr skidutrustning i Leukerbad

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Leukerbad. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats.

Boka skidutrustningen online i Leukerbad här

Hotell & boende i Leukerbad

Hos oss hittar ni totalt 270 hotell, lägenheter och stugor/hus i Leukerbad.
207 boenden
Pris/natt från: 551 kr
3 boenden
Pris/natt från: 899 kr
41 boenden
Pris/natt från: 767 kr
11 boenden
Pris/natt från: 971 kr
8 boenden
Pris/natt från: 2493 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns