Sökalternativ

Adelboden, Schweiz

Adelboden är en pittoresk schweizisk stugby med ett tillhörande stort och modernt skidområde. Här åker du skidor på en höjd som börjar på 1 350 meter ända upp till 2 375 meter. Du har dessutom tillgång till en sammanlagd pistlängd på mer än 210 km. Åker du till Adelboden på din skidsemester kommer du garanterat att ha en fantastisk resa med härlig skidåkning. Dessutom är din skidresa hit garanterad snö då det finns en möjlighet till att täcka 60 procent av skidområdet med konstgjord snö vid behov.

Skidområdet i Adelboden

Adelbodens skidområde är uppdelat i fem sektioner som är sammankopplade genom liftsystemet och därmed bildar det största och mest attraktiva skidområdet i Schweiz. Skidresor hit är verkligen oförglömliga. Vill du ha lite variation kan du tillbringa en del av tiden i någon av de tre skicrossparkerna, tävla med en kompis i racingbacken eller hålla till i snöparken. Dessutom kan du sitta ner en stund mellan åken på någon av bergsrestaurangerna och njuta av utsikten tillsammans med god mat eller någonting att dricka. Detta tillhör en skidsemester precis lika mycket som åkandet gör!

Adelboden är ett bra val att åka till om du har familjen med dig, då det finns många barnvänliga aktiviteter i området. Här finns även en skidskola som både små och stora kan anmäla sig till för att få en skidresa med så mycket glada miner som möjligt!

Övriga nöjen i Adelboden

Adelboden är omgiven av magnifika berg och bjuder på ett enormt vackert landskap. Här kan du inkvartera dig på och i hotell, lägenhet, olika sorters hus/stugor, pensionat eller det mer budgetvänliga alternativet campingen. Skidresor till Adelboden kan läggas upp precis så att det passar dig och dina önskemål. När du väl har inkvarterat dig och börjat njuta av din semester kan du även ägna dig åt att ge dig ut på de vandringsleder som finns, eller roa dig med att ta dig nerför de specialgjorda backarna för kälkar. Kälkar finns att hyra då de inte är de smidigaste att ta med sig på resan.

Adelboden erbjuder även skidspår för längdskidåkning. Gillar du ett livligt nattliv med många barer och klubbar att gå till på kvällarna har du kommit till rätt ställe. Här kan du roa dig natten lång om du så önskar.

Att ta sig till Adelboden

Smidigast reser du till Adelboden med flyg. Det finns ett flertal flygplatser att välja mellan, varav den närmaste är Bern Airport som är belägen ca en timme bort från skidorten. Övriga flygplatser är Basel Europa Airport, Unique Zurich Airport och Geneva Airport, alla dessa alternativ finns på två till tre timmars köravstånd från Adelboden.

Att åka bil är också ett bra alternativ, speciellt om ni är många som åker tillsammans då det oftast blir mer ekonomiskt än att flyga. Men glöm inte att ta med snökedjorna, man vet aldrig när de kan komma till användning. Dubbdäck är normalt inte tillåtet utanför Sveriges gränser.

Hotell & boende i Adelboden

Hos oss hittar ni totalt 198 hotell, lägenheter och stugor/hus i Adelboden.
69 boendealternativ
Pris/natt från: 378 kr
6 boendealternativ
Pris/natt från: 1381 kr
16 boendealternativ
Pris/natt från: 746 kr
73 boendealternativ
Pris/natt från: 693 kr
30 boendealternativ
Pris/natt från: 809 kr
4 boendealternativ
Pris/natt från: 2414 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Adelboden