Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Grächen, Schweiz

Skidorten Grächen ligger i Valais (Wallis på tyska), en kanton på gränsen till både Frankrike och Italien, och här hittar ni det mesta ni behöver veta om Grächen. Säsongen för skidåkning i Grächen är vanligtvis från mitten av december till början av april.

Grächen är öppen för skidåkning just nu och backarna har för tillfället ett rapporterat snödjup på 145 centimeter. Idag håller alla liftarna igång, och även alla backar är öppna för skidåkning.

Grächen har pister på totalt 44 kilometer, varav 9 kilometer är blåa enkla pister, 33 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 2 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 11 liftar, med en totalkapacitet på 13720 personer/timme. Högsta pisten finns på 2864 meters höjd och den högsta fallhöjden är på 1245 meter. Andra alternativ till att åka skidor eller snowboard i pisterna är att prova på funpark och halfpipe faciliteterna i Grächen.

Är det personer i resesällskapet som hellre ägnar sig åt längdskidåkning finns det i Grächen 65 kilometer preparerade spår för längdskidåkning. Utöver skidåkning finns det här även möjlighet till vinterhiking, och även en rodelbana om man vill prova på det.

Flyg till Grächen

För er som vill flyga ner till Grächen så är det flygplatsen Belp, Bern som är den närmaste. Avståndet från denna flygplats till Grächen är 84 kilometer. Det är även möjligt att flyga till flygplatserna Lugano Airport, som ligger 85 kilometer bort, och Malpensa, Milano som har ett avstånd på 93 kilometer till Grächen.

Närmaste skidorter till Grächen

Andra skidorter i närheten av Grächen är t ex Saas-Fee som ligger 12 kilometer bort, Brig med 18 kilometers avstånd samt Zinal, som ligger 18 kilometer från Grächen.

Hyr skidutrustning i Grächen

Vill ni slippa släpa ner skidutrustningen eller snowboarden hela vägen till Grächen? I samarbete med Skiset kan vi nu erbjuda er upp till 50% rabatt på priset om ni bokar online jämfört med om ni hyr när ni kommer till Grächen.

Boka skidutrustningen online i Grächen här

Skidskola i Grächen

Vill ni slipa på skidformen, förbättra snowboardåkningen eller helt enkelt lära er åka skidor är det en strålande idé att boka skidlektioner när ni är i Grächen. I samarbete med CheckYeti kan vi erbjuda bokning av 10 olika skidlektioner, många med gratis avbokning och upp till 15% rabatt.

Boka skidskola i Grächen här

Hotell & boende i Grächen

Hos oss hittar ni totalt 165 hotell, lägenheter och stugor/hus i Grächen.
105 boendealternativ
Pris/natt från: 457 kr
6 boendealternativ
Pris/natt från: 703 kr
35 boendealternativ
Pris/natt från: 820 kr
18 boendealternativ
Pris/natt från: 1288 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 1991 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns