Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Zinal, Schweiz

Zinal är en skidort som ni hittar i Valais (Wallis på tyska), en kanton på gränsen till både Frankrike och Italien, och på denna sida finns det mesta ni behöver veta för att lockas av en skidsemester hit. Säsongen för skidåkning i Zinal är vanligtvis från mitten av november till mitten av april.

Zinal är öppen för skidåkning just nu och backarna har för tillfället ett rapporterat snödjup på 130 centimeter. 99% av backarna är för tillfället öppna för skidåkning, och 100% av liftarna går.

I Zinal hittar ni 21 liftar med en liftkapacitet på 24145 personer/timme. Det finns 115 kilometer preparerade pister totalt, fördelat på 26 kilometer blåa pister, 58 kilometer röda pister och för de mer erfarna skidåkarna, 29 kilometer svarta pister. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 2900 meter, vilket ger en fallhöjd på 1330 meter. Andra alternativ till att åka skidor eller snowboard i pisterna är att prova på funpark och halfpipe faciliteterna i Zinal.

Är det personer i resesällskapet som hellre ägnar sig åt längdskidåkning finns det i Zinal 12 kilometer preparerade spår för längdskidåkning. För er som vill testa på något nytt (förmodligen) finns här även en rodelbana som är öppen för allmänheten, samt preperade spår för vinterhiking.

Flygplatser nära Zinal

Vill man flyga till Zinal så ligger flygplatsen Belp, Bern närmast, på ett avstånd av 87 kilometer från skidorten. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Lugano Airport (100 kilometers avstånd), samt Malpensa, Milano (102 kilometer från skidorten).

Skidorter i närheten av Zinal

Inte långt från Zinal ligger skidorten Chandolin/Saint Luc, avståndet är endast 10 kilometer. Ni hittar även skidorterna Evolène på 10 kilometers avstånd och Zermatt, 16 kilometer från Zinal.

Byar i närheten av Zinal

I närheten av Zinal med tillgång till skidåkningen där hittar ni byn Grimentz som är en möjlighet att bo i om ni planerar en skidresa till Zinal.

Hyr skidutrustning i Zinal

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Zinal här

Hotell & boende i Zinal

Hos oss hittar ni totalt 36 hotell, lägenheter och stugor/hus i Zinal.
28 boendealternativ
Pris/natt från: 577 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 912 kr
5 boendealternativ
Pris/natt från: 2170 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 2588 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns