Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Evolène, Schweiz

Skidorten Evolène ligger i Valais (Wallis på tyska), en kanton på gränsen till både Frankrike och Italien, och här hittar ni det mesta ni behöver veta om Evolène. Skidsäsongen i Evolène sträcker sig i regel från mitten av december till slutet av mars.

Evolène är öppen för skidåkning just nu och backarna har för tillfället ett rapporterat snödjup på 55 centimeter. Just idag är 80% av liftarna och 85% av backarna öppna.

Evolène har pister på totalt 42 kilometer, varav 15 kilometer är blåa enkla pister, 10 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 15 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 5 liftar, med en totalkapacitet på 4880 personer/timme. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 2632 meter, vilket ger en fallhöjd på 1228 meter.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 42 kilometer spår för längskidåkning.

Flyg till Evolène

För er som vill flyga ner till Evolène så är det flygplatsen Belp, Bern som är den närmaste. Avståndet från denna flygplats till Evolène är 89 kilometer. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Torino International Airport, Turin (102 kilometers avstånd), samt Geneva International Airport, Genève (108 kilometer från skidorten).

Närmaste skidorter till Evolène

Skidorter nära Evolène är bland annat Arolla (10 kilometers avstånd), Zinal (10 kilometers avstånd) och Thyon les Collons (12 kilometers avstånd).

Hyr skidutrustning i Evolène

Via Skiset kan ni hyra online allt för backen, oavsett om ni planerar att åka skidor eller snowboard. Dessutom kan det bli ni upp till 50% billigare jämfört med ordinarie pris.

Boka skidutrustningen online i Evolène här

Hotell & boende i Evolène

Hos oss hittar ni totalt 25 hotell, lägenheter och stugor/hus i Evolène.
23 boendealternativ
Pris/natt från: 876 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 1636 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 1595 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns