Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Champery, Schweiz

Skidorten Champery ligger i Valais (Wallis på tyska), en kanton på gränsen till både Frankrike och Italien, och här hittar ni det mesta ni behöver veta om Champery. Skidsäsongen i Champery sträcker sig i regel från mitten av december till slutet av april.

Champery är öppen för skidåkning just nu och backarna har för tillfället ett rapporterat snödjup på 180 centimeter. Just idag är 16% av liftarna och 17% av backarna öppna.

Champery har pister på totalt 580 kilometer, varav 310 kilometer är blåa enkla pister, 210 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 60 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 165 liftar, med en totalkapacitet på 250776 personer/timme. Många liftar och pister tillhör hela skidområdet Les Portes du Soleil - Morzine/Avoriaz/Les Gets/Châtel/Morgins/Champéry som Champery ingår i, men man har tillgång till allt. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 2254 meter, vilket ger en fallhöjd på 1269 meter. Här finns även riktigt långa pister, den längsta pisten har en längd på hela 7 kilometer.

I Champery kan ni även testa på nattskidåkning då vissa pister är upplysta när mörkret lagt sig. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 600 kilometer spår för längskidåkning. Tycker ni om hiking och vill göra det i vacker vintermiljö har ni även tillgång till speciella spår som är preparerade för vintervandring.

Flyg till Champery

Vill man flyga till Champery så ligger flygplatsen Geneva International Airport, Genève närmast, på ett avstånd av 59 kilometer från skidorten. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Belp, Bern (95 kilometers avstånd), samt Aix Les Bains, Chambery (97 kilometer från skidorten).

Närmaste skidorter till Champery

Inte långt från Champery ligger skidorten Val-d'Illiez-Les Crosets-Champoussin, avståndet är endast 3 kilometer. Ni hittar även skidorterna Morgins på 7 kilometers avstånd och Avoriaz, 8 kilometer från Champery.

Skidområden Champery är del av

Champery ingår i skidområdet Les Portes du Soleil tillsammans med 11 andra skidorter.

Hyr skidutrustning i Champery

Är ni intresserade av att hyra er skidutrustning på plats i Champery? Hyr ni skidorna, pjäxorna eller er snowboard via Skiset sparar ni ända upp till 50% av normala uthyrningspriset.

Boka skidutrustningen online i Champery här

Skidskola i Champery

Hos oss hittar ni just nu 19 olika skidskolor och lektioner i Champery som ni kan boka via oss. Genom vårt samarbete med onlinespecialisten CheckYeti kan ni få gratis avbokning på mängder av olika lektioner och dessutom med möjlighet att få upp till 15% rabatt.

Boka skidskola i Champery här

Hotell & boende i Champery

Hos oss hittar ni totalt 70 hotell, lägenheter och stugor/hus i Champery.
49 boenden
Pris/natt från: 455 kr
Ett boende
Pris/natt från: Okänt
7 boenden
Pris/natt från: 1610 kr
12 boenden
Pris/natt från: 1509 kr
Ett boende
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns