Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Morgins, Schweiz

Morgins är en skidort som ni hittar i Valais (Wallis på tyska), en kanton på gränsen till både Frankrike och Italien, och på denna sida finns det mesta ni behöver veta för att lockas av en skidsemester hit. Bästa tiden för att åka skidor i Morgins är mitten av december till slutet av april.

Morgins är öppen för skidåkning just nu och backarna har för tillfället ett rapporterat snödjup på 155 centimeter. 92% av liftarna är igång idag, och 89% av backarna är öppna för allmänheten att åka skidor och snowboard i.

Morgins har pister på totalt 580 kilometer, varav 310 kilometer är blåa enkla pister, 210 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 60 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 165 liftar, med en totalkapacitet på 250776 personer/timme. Morgins är en del av skidområdet Les Portes du Soleil - Morzine/Avoriaz/Les Gets/Châtel/Morgins/Champéry, och man har därför access till alla lifter och pister i detta område. Högsta pisten finns på 2254 meters höjd och den högsta fallhöjden är på 1269 meter.

Om ni inte har fått nog av skidåkning efter en dag i backen så kan ni fortsätta att åka även när solen gått ner då det finns möjlighet till nattskidåkning i Morgins. Här finns även andra skid- och snowboard aktiviteter förutom pisterna, för de mer vågade (och kanske mer erfarna) åkarna finns här båda funpark och halfpipe-anläggning.

För er som inte är intresserade av skidåkningen utför finns det även 600 kilometer längdskidåkningsspår att tillgå. Tycker ni om hiking och vill göra det i vacker vintermiljö har ni även tillgång till speciella spår som är preparerade för vintervandring.

Flyg till Morgins

För er som vill flyga ner till Morgins så är det flygplatsen Geneva International Airport, Genève som är den närmaste. Avståndet från denna flygplats till Morgins är 57 kilometer. Det är även möjligt att flyga till flygplatserna Belp, Bern, som ligger 90 kilometer bort, och Aix Les Bains, Chambery som har ett avstånd på 101 kilometer till Morgins.

Närmaste skidorter till Morgins

Alldeles runt hörnet, med bara ett avstånd på 3 kilometer från Morgins ligger Chatel. Andra skidorter som ligger nära är Val-d'Illiez-Les Crosets-Champoussin (5 kilometer) och Champery (7 kilometer).

Skidområden Morgins är del av

Morgins ingår i skidområdet Les Portes du Soleil tillsammans med 11 andra skidorter.

Hyr skidutrustning i Morgins

Vill ni slippa släpa ner skidutrustningen eller snowboarden hela vägen till Morgins? I samarbete med Skiset kan vi nu erbjuda er upp till 50% rabatt på priset om ni bokar online jämfört med om ni hyr när ni kommer till Morgins.

Boka skidutrustningen online i Morgins här

Skidskola i Morgins

Vill ni slipa på skidformen, förbättra snowboardåkningen eller helt enkelt lära er åka skidor är det en strålande idé att boka skidlektioner när ni är i Morgins. I samarbete med CheckYeti kan vi erbjuda bokning av 11 olika skidlektioner, många med gratis avbokning och upp till 15% rabatt.

Boka skidskola i Morgins här

Hotell & boende i Morgins

Hos oss hittar ni totalt 720 hotell, lägenheter och stugor/hus i Morgins.
667 boendealternativ
Pris/natt från: 335 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 1356 kr
11 boendealternativ
Pris/natt från: 112 kr
31 boendealternativ
Pris/natt från: 750 kr
8 boendealternativ
Pris/natt från: 1175 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns