Sökalternativ

Chatel, Frankrike

1200 meter ovanför havet hittar du den otroligt charmiga och vackra skidorten Chatel. Denna franska ort har rötter som går hela vägen tillbaka till medelåldern, något som inger en mäktig och historisk känsla för den som besöker denna fantastiska plats. Du kan verkligen känna av ortens historia när du tar dig runt, mycket tack vare all arkitektur som till största del domineras av trä. Denna typ av omgivning utstrålar även en romantisk atmosfär, något som gör att även många förälskade par tar sina första skidturer just här. Själva skidområdet heter Les Portes du Soleil och här kommer du kunna åka både skidor, snowboard och njuta av den stämning och utsikt som orten också bjuder på.

Charmiga byggnader och romantiska atmosfär

Förutom att locka med sina charmiga byggnader och romantiska atmosfär så är självklart skidåkning också i av hög klass här. Med vacker vit snö som ligger som ett täcke över naturen så finns det mycket att utforska när skidorna är på. Här brukar även skididrottare besöka frekvent tack vare det stora utbudet av nedfarter. Chatel i sig erbjuder 49 backar och 47 liftar vilket göra att du garanteras en väldigt varierande skidsemester med mycket att välja mellan bara här. Lägg därtill tillgången till skidområdet Les Portes du Solei som är ett av de största skidområdena i hela världen och erbjuder enorma 266 skidbackar och 195 skidliftar. Hela området sträcker sig från Genèvesjön till Mont Blanc, något som ger ca 650 pistkilometer. Vill du så kan du utforska nya backar och områden varje dag, eller såklart hålla dig till dina favoriter om du så önskar. Tack vare detta stora utbud finns det någonting för alla kunskapsnivåer.

Chatel - en skidort även för barnen

Chatel är ett ställe som älskas av alla, oavsett ålder. Med romantiska promenader, utsökta restauranger, trevliga after-ski barer och hemtrevliga hotell är det svårt att inte koppla bort verkligheten för ett tag. Men stället attraherar även de yngsta i familjen. Här hittar du en skidskola samt ett snödagis där de små kan träna upp sina färdigheter samtidigt som de har riktigt kul. Om du tar dig in till centrum hittar du även en karusell, ett lok och en järnväg som tar dem genom skidorten, samt tre stycken säkrade pulkabanor som bjuder på mycket mer än bara skidåkning. Oavsett om du reser med vänner, din partner eller med hela familjen så kommer ni garanterat att få en skidupplevelse som ni sent ska att glömma.

Skidområden Chatel är del av

Chatel ingår i skidområdet Les Portes du Soleil tillsammans med 11 andra skidorter.

Hyr utrustning i Chatel

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Chatel.

Boka skidutrustningen online i Chatel här

Hotell & boende i Chatel

Hos oss hittar ni totalt 555 hotell, lägenheter och stugor/hus i Chatel.
437 boendealternativ
Pris/natt från: 300 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 703 kr
17 boendealternativ
Pris/natt från: 100 kr
69 boendealternativ
Pris/natt från: 433 kr
26 boendealternativ
Pris/natt från: 729 kr
4 boendealternativ
Pris/natt från: 4445 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Chatel