Sökalternativ

Avoriaz, Frankrike

Skidorten Avoriaz ligger i Haute-Savoie och är en del av skidområdet Portes du Soleil. Det är en riktigt härlig ort uppbyggd kring skidåkning, men ändå gemytlig. Som en extra bonus är det förbud mot biltrafik. Du har glidavstånd till backen från de flesta hotellen och barnen kan säkert åka pulka utanför hotelldörren utan att se upp för trafiken. Den taxi som erbjuds körs med häst och släde!

Skidåkning i Avoriaz och Portes du Soleil

Avoriaz ligger snösäkert på hög höjd omgivet av topparna Les Dents du Midi och Les Dents Blanches. Du får en härligt utsikt över de omgivande alperna och ut över Frankrike och Schweiz. Området som Avoriaz tillhör, Portes du Soleil, är ett av världens största sammanbunda skidsystem med ca 650 kilometer pist. Hela tolv skidorter länkas samman.

Pisterna i Avoriaz erbjuder något för alla typer av åkare, från nybörjare till den som söker spänning utanför pisten. Det finns 5 gröna, 25 blå, 14 röda och 6 svarta backar att upptäcka. Flera av de svarta backarna är över tre kilometer långa! Det finns även flera olika snowparks att leka i, bland annat en mycket imponerande halfpipe på hela 120 meter och sex meters höjd på väggarna.

För den som heller åker plattförs finns flera olika spår att välja bland.

Barnpassning i Alperna

Om du vill resa med familjen till Frankrike på skidresa erbjuder Avoriaz något som alla barnfamiljer saknar: ett riktigt dagis. Här kan du lämna in barn från tre månader till fem år för passning av utbildad personal. Öppet hela dagen och för de lite större barnen kan du boka in dem på skidskola under del av dagen. Fenomenalt! Hitta detaljer om barnpassning under "Relaterade länkar".

Mycket evenemang och härligt badhus

Avoriaz fylls vintertid både av festande ungdomar och skidåkande familjer och orten har lyckats rikta in sig med underhållning för båda målgrupperna.
Här händer det mycket även utanför backen, med ett mycket välorganiserat eventschema under hela säsongen. Musik, julfirande, cabaretvecka och jazzfestival är några exempel. Det finns även ett mycket gott utbud av restauranger och afterskiställen.

Missa inte ett besök på badhuset Aquariaz som är ett tropiskinspirerat äventyrsbad som passar såväl barn som vuxna. 34 grader varmt i vattnet och olika ”världar” att upptäcka, med spännande vattenrutschkanor och klättervägg. Utomhus finns ett jacuzzi där du kan njuta av de omgivande vyerna.

Hur ta sig till Avoriaz?

Det är lätt att ta sig till Avoriaz. Enklast är att flyga till Geneve ca 8 mil bort. Det nästbästa valet är Lyon, ca 20 mil bort. Från flygplatsen kan du ta flygtransfer, t ex med Altibus. Du kan även ta tåget till Thonon Les Bain eller Les Cluses och sedan ta en transferbuss därifrån.

Om du anländer med bil måste du parkera bilen utanför Avoriaz. Det rekommenderas starkt att förboka parkeringsplats.

Skidområden Avoriaz är del av

Avoriaz ingår i skidområdet Les Portes du Soleil tillsammans med 11 andra skidorter.

Hyr skidutrustning i Avoriaz

Vill ni slippa släpa ner skidutrustningen eller snowboarden hela vägen till Avoriaz? I samarbete med Skiset kan vi nu erbjuda er upp till 50% rabatt på priset om ni bokar online jämfört med om ni hyr när ni kommer till Avoriaz.

Boka skidutrustningen online i Avoriaz här

Skidskola i Avoriaz

Vill ni slipa på skidformen, förbättra snowboardåkningen eller helt enkelt lära er åka skidor är det en strålande idé att boka skidlektioner när ni är i Avoriaz. I samarbete med CheckYeti kan vi erbjuda bokning av 10 olika skidlektioner, många med gratis avbokning och upp till 15% rabatt.

Boka skidskola i Avoriaz här

Hotell & boende i Avoriaz

Hos oss hittar ni totalt 251 hotell, lägenheter och stugor/hus i Avoriaz.
209 boendealternativ
Pris/natt från: 588 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: Okänt
25 boendealternativ
Pris/natt från: 712 kr
12 boendealternativ
Pris/natt från: 986 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 3105 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Avoriaz