Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

FAQ - vanliga frågor om Avoriaz

Här finner ni några av de vanligaste frågorna, och svar på dessa, som folk brukar ha om Avoriaz när det gäller till resan dit, skidåkningen, saker att göra, boende etc.

Vilken är den bästa flygplatsen att flyga till när man ska till Avoriaz?

Det bästa alternativet av ett par viktiga skäl är Genèves flygplats. Det är den närmaste flygplatsen, 91 kilometer bort med väg. Körtiden till Avoriaz från flygplatsen är mindre än 2 timmar, och den erbjuder också många transferalternativ. Dessutom är Genèves flygplats en stor internationell flygplats med gott om flyg från alla större städer i Europa, inklusive Stockholm och Köpenhamn.

Ett annat bra alternativ, om du kan hitta bra flygalternativ hit, är Chambéry Airport. Transfertiden härifrån är cirka 2 timmar, men det är en mindre flygplats med färre flygalternativ.

Andra möjliga alternativ är Lyon-Saint Exupéry flygplats och Grenoble flygplats. Transfertiden härifrån är cirka 3 timmar dock, och transferalternativen är färre och lite dyrare jämfört med Genève.

Finns det några möjligheter till barnpassning i Avoriaz?

Ja, i Avoriaz hittar du Avrizou Childcare Centre i centrum av byn för barn från 6 månader upp till 5 år. Priset för en heldag är 69 euro, och en halvdag 39 euro. Bokar du ditt barn här i flera dagar får du ett lägre dagspris.

För lite äldre barn, från 3 år upp till 16, finns Village des Enfants. Det här stället är ett kombinerat fritidscenter och skidskola. De har halv- och heldagsalternativ där barnen både kan lära sig åka skidor eller ägna sig åt andra aktiviteter medan deras föräldrar njuter av backarna.

Finns det några skidorter i närheten som är lätta att nå från Avoriaz?

Ja, Avoriaz är en del av det omfattande skidområdet Portes du Soleil tillsammans med 11 andra skidorter i både Frankrike och Schweiz. Andra skidorter som ingår i samma område är till exempel Morzine och Les Gets, och du kan komma åt alla dessa platser med ett enda liftkort. Totalt har hela skidområdet cirka 650 kilometer pister.

Kan jag åka tåg till Avoriaz?

Njae, du kan inte åka tåg utan direkt men det finns ett par tågstationer hyfsat nära. De närmaste tågstationerna finns i Cluses och Thonon-les-Bains. Bussen från båda dessa stationer tar cirka en timme.

Vad gör Avoriaz till en så fantastisk skidort för freestyleentusiaster?

Avoriaz har en berömd snowpark som byggdes 2007, The Stash (ursprungligen kallad Biotop), designad av snowboardlegenden Terje Haakonsen. Den är till stora delar byggd av trä och har naturliga element, vilket skapar en unik freestyleupplevelse.

Vad kostar ett liftkort i Avoriaz?

Ett lifkort i Avoriaz för en dag är 68 EUR (787 kr) för vuxna. Dagspriset för ungdomar är 61 EUR (706 kr), och man betalar 51 EUR (591 kr) per dag för barn.

Har Avoriaz några butiker som hyr ut skidor?

För tillfället har vi 15 butiker som har uthyrning av skidutrustning och snowboardutrustning i och runt omkring Avoriaz. Läs mer om butikerna och hitta den som är närmast ert boende här.

Vad kostar en paketresa för en skidsemester till Avoriaz?

Bästa tillgängliga priset på en paketresa till Avoriaz är just nu 12025 kr, och ni kan resa med SKILINK, Sunweb och SnowTrex. Sök bland 128 paketresor till Avoriaz här.

Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Avoriaz

SKILINK
Sunweb
SnowTrex