Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Disentis, Schweiz

Disentis är en skidort som ni hittar i kantonen Graubünden i Schweiz, och på denna sida finns det mesta ni behöver veta för att lockas av en skidsemester hit. Bästa tiden för att åka skidor i Disentis är mitten av december till mitten av april.

Disentis har pister på totalt 60 kilometer, varav 20 kilometer är blåa enkla pister, 30 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 10 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 12 liftar, med en totalkapacitet på 13874 personer/timme. Högsta pisten finns på 2833 meters höjd och den högsta fallhöjden är på 1606 meter. Här finns även andra skid- och snowboard aktiviteter förutom pisterna, för de mer vågade (och kanske mer erfarna) åkarna finns här båda funpark och halfpipe-anläggning.

För er som inte är intresserade av skidåkningen utför finns det även 37 kilometer längdskidåkningsspår att tillgå. Utöver skidåkning finns det här även möjlighet till vinterhiking, och även en rodelbana om man vill prova på det.

Flyg till Disentis

Vill man flyga till Disentis så ligger flygplatsen Lugano Airport närmast, på ett avstånd av 78 kilometer från skidorten. Det är även möjligt att flyga till flygplatserna Zürich International Airport, som ligger 87 kilometer bort, och Belp, Bern som har ett avstånd på 106 kilometer till Disentis.

Närmaste skidorter till Disentis

Sedrun Oberalp är närmaste skidort till Disentis med ett avstånd på 15 kilometer. Andra skidorter nära är Obersaxen Mundaun, 20 kilometers avstånd, och 21 kilometer från Disentis ligger Andermatt.

Hyr skidutrustning i Disentis

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Disentis.

Boka skidutrustningen online i Disentis här

Skidskola i Disentis

I Disentis kan ni boka 2 olika typer av skidlektioner, skidskolor eller skidinstruktörer. Ni hittar alternativ för alla åldrar och olika typer av kunskapsnivåer. Vi samarbetar med CheckYeti som är specialist inom onlinebokning av skidklasser och kan erbjuda i många fall gratis avbokning och i bästa fall upp till 15% billigare än orginalpriset.

Boka skidskola i Disentis här

Hotell & boende i Disentis

Hos oss hittar ni totalt 75 hotell, lägenheter och stugor/hus i Disentis.
43 boenden
Pris/natt från: 420 kr
2 boenden
Pris/natt från: Okänt
29 boenden
Pris/natt från: 841 kr
Ett boende
Pris/natt från: Okänt
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns