Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Corvatsch, Schweiz

Corvatsch ligger i kantonen Graubünden i Schweiz, och om ni funderar på att boka en skidresa till Corvatsch har ni hittat rätt. Skidsäsongen i Corvatsch sträcker sig i regel från slutet av november till slutet av april.

Backarna och liftarna i Corvatsch är öppna idag och snödjupet i pisterna är uppe i hela 200 centimeter. Just idag är 42% av liftarna och 46% av backarna öppna.

Corvatsch har pister på totalt 120 kilometer, varav 13 kilometer är blåa enkla pister, 89 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 17 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 14 liftar, med en totalkapacitet på 18310 personer/timme. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 3303 meter, vilket ger en fallhöjd på 1506 meter.

Om skidåkningen är viktigare än after-ski eller att vila upp sig kan ni fortsätta att åka skidor även när det blivit mörkt då det finns tillgång till nattskidåkning i Corvatsch. För snowboardåkare eller de mer äventyrliga skidåkarna finns här även tillgång till funpark, samt en halfpipe-anläggning.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 220 kilometer spår för längskidåkning. Tycker ni om hiking och vill göra det i vacker vintermiljö har ni även tillgång till speciella spår som är preparerade för vintervandring.

Flyg till Corvatsch

Vill man flyga till Corvatsch så ligger flygplatsen Lugano Airport närmast, på ett avstånd av 86 kilometer från skidorten. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Orio Al Serio (Bergamo), Milano (88 kilometers avstånd), samt Bolzano Airport (116 kilometer från skidorten).

Närmaste skidorter till Corvatsch

Inte långt från Corvatsch ligger skidorten St. Moritz, avståndet är endast 4 kilometer. Ni hittar även skidorterna Savognin på 23 kilometers avstånd och Livigno, 26 kilometer från Corvatsch.

Skidskola i Corvatsch

Om ni är ute efter att boka skidskola i Corvatsch kan vi genom CheckYeti erbjuda 26 olika typer av lektioner för både skidåkning och snowboard för alla åldrar och nivåer. Många av lektionerna kan avbokas gratis och ni kan få ända upp till 15% rabatt jämfört med att boka på plats.

Boka skidskola i Corvatsch här

Hotell & boende i Corvatsch

Hos oss hittar ni totalt 102 hotell, lägenheter och stugor/hus i Corvatsch.
43 boenden
Pris/natt från: 1339 kr
8 boenden
Pris/natt från: 916 kr
34 boenden
Pris/natt från: 916 kr
15 boenden
Pris/natt från: 1265 kr
2 boenden
Pris/natt från: 4315 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns