Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Torgon, Schweiz

Torgon är en skidort som ni hittar i Valais (Wallis på tyska), en kanton på gränsen till både Frankrike och Italien, och på denna sida finns det mesta ni behöver veta för att lockas av en skidsemester hit. Säsongen för skidåkning i Torgon är vanligtvis från mitten av december till slutet av april.

Skidåkningen i Torgon är just nu öppen och det nuvarande snödjupet i backarna är 167 centimeter. 89% av backarna är för tillfället öppna för skidåkning, och 92% av liftarna går.

Torgon har pister på totalt 580 kilometer, varav 310 kilometer är blåa enkla pister, 210 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 60 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 165 liftar, med en totalkapacitet på 250776 personer/timme. Då Torgon tillhör skidområdet Les Portes du Soleil - Morzine/Avoriaz/Les Gets/Châtel/Morgins/Champéry har man tillgång till alla faciliteter i alla skidorter som ingår. Högsta pisten finns på 2254 meters höjd och den högsta fallhöjden är på 1269 meter. Den längsta pisten som finns i Torgon är 3 kilometer.

Om ni inte har fått nog av skidåkning efter en dag i backen så kan ni fortsätta att åka även när solen gått ner då det finns möjlighet till nattskidåkning i Torgon. Andra alternativ till att åka skidor eller snowboard i pisterna är att prova på funpark och halfpipe faciliteterna i Torgon.

Är det personer i resesällskapet som hellre ägnar sig åt längdskidåkning finns det i Torgon 600 kilometer preparerade spår för längdskidåkning. Tycker ni om hiking och vill göra det i vacker vintermiljö har ni även tillgång till speciella spår som är preparerade för vintervandring.

Flyg till Torgon

För er som vill flyga ner till Torgon så är det flygplatsen Geneva International Airport, Genève som är den närmaste. Avståndet från denna flygplats till Torgon är 59 kilometer. Det är även möjligt att flyga till flygplatserna Belp, Bern, som ligger 82 kilometer bort, och Aix Les Bains, Chambery som har ett avstånd på 108 kilometer till Torgon.

Närmaste skidorter till Torgon

Alldeles runt hörnet, med bara ett avstånd på 6 kilometer från Torgon ligger Chatel. Andra skidorter som ligger nära är La Chapelle d'Abondance (7 kilometer) och Morgins (9 kilometer).

Skidområden Torgon är del av

Torgon ingår i skidområdet Les Portes du Soleil tillsammans med 11 andra skidorter.

Hotell & boende i Torgon

Hos oss hittar ni totalt 832 hotell, lägenheter och stugor/hus i Torgon.
758 boendealternativ
Pris/natt från: 336 kr
1 boendealternativ
Pris/natt från: 1362 kr
12 boendealternativ
Pris/natt från: 112 kr
44 boendealternativ
Pris/natt från: 632 kr
14 boendealternativ
Pris/natt från: 1180 kr
3 boendealternativ
Pris/natt från: 6386 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns