Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.
Torgon är en skidort som ni hittar i Valais (Wallis på tyska), en kanton på gränsen till både Frankrike och Italien, och på denna sida finns det mesta ni behöver veta för att lockas av en skidsemester hit. Säsongen för skidåkning i Torgon är vanligtvis från mitten av december till slutet av april.

Torgon har pister på totalt 580 kilometer, varav 310 kilometer är blåa enkla pister, 210 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 60 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 165 liftar, med en totalkapacitet på 250776 personer/timme. Då Torgon tillhör skidområdet Les Portes du Soleil - Morzine/Avoriaz/Les Gets/Châtel/Morgins/Champéry har man tillgång till alla faciliteter i alla skidorter som ingår. Högsta pisten finns på 2254 meters höjd och den högsta fallhöjden är på 1269 meter. Den längsta pisten som finns i Torgon är 3 kilometer.

Om ni inte har fått nog av skidåkning efter en dag i backen så kan ni fortsätta att åka även när solen gått ner då det finns möjlighet till nattskidåkning i Torgon. Andra alternativ till att åka skidor eller snowboard i pisterna är att prova på funpark och halfpipe faciliteterna i Torgon.

Är det personer i resesällskapet som hellre ägnar sig åt längdskidåkning finns det i Torgon 600 kilometer preparerade spår för längdskidåkning. Tycker ni om hiking och vill göra det i vacker vintermiljö har ni även tillgång till speciella spår som är preparerade för vintervandring.

Flyg till Torgon

För er som vill flyga ner till Torgon så är det flygplatsen Geneva International Airport, Genève som är den närmaste. Avståndet från denna flygplats till Torgon är 59 kilometer. Det är även möjligt att flyga till flygplatserna Belp, Bern, som ligger 82 kilometer bort, och Aix Les Bains, Chambery som har ett avstånd på 108 kilometer till Torgon.

Närmaste skidorter till Torgon

Alldeles runt hörnet, med bara ett avstånd på 6 kilometer från Torgon ligger Chatel. Andra skidorter som ligger nära är La Chapelle d'Abondance (7 kilometer) och Morgins (9 kilometer).

Skidområden Torgon är del av

Torgon ingår i skidområdet Les Portes du Soleil tillsammans med 11 andra skidorter.

Restauranger

Det finns 15 restauranger i Torgon och 14 olika typer av kök, varav de mest populära är Schweiziskt, Europeiskt och Franskt.

Hotell & boenden

Hos oss hittar ni totalt 11 hotell, lägenheter och stugor/hus i Torgon.
11 boenden
Pris/natt från:
1042 kr