Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Leysin, Schweiz

Skidorten Leysin ligger i den schweiziska kantonen Vaud, eller Waadt som man säger på tyska, och här hittar ni det mesta ni behöver veta om Leysin. Säsongen för skidåkning i Leysin är vanligtvis från slutet av november till mitten av april.

Leysin är öppen för skidåkning just nu och backarna har för tillfället ett rapporterat snödjup på 120 centimeter. 75% av backarna är för tillfället öppna för skidåkning, och 91% av liftarna går.

Leysin har pister på totalt 60 kilometer, varav 43 kilometer är blåa enkla pister, 15 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 2 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 12 liftar, med en totalkapacitet på 13050 personer/timme. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 2198 meter, vilket ger en fallhöjd på 948 meter. Den längsta pisten som finns i Leysin är 4 kilometer. Andra alternativ till att åka skidor eller snowboard i pisterna är att prova på funpark och halfpipe faciliteterna i Leysin.

Är det personer i resesällskapet som hellre ägnar sig åt längdskidåkning finns det i Leysin 100 kilometer preparerade spår för längdskidåkning. Utöver skidåkning finns det här även möjlighet till vinterhiking, och även en rodelbana om man vill prova på det.

Flyg till Leysin

Vill man flyga till Leysin så ligger flygplatsen Geneva International Airport, Genève närmast, på ett avstånd av 70 kilometer från skidorten. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Belp, Bern (74 kilometers avstånd), samt Aix Les Bains, Chambery (117 kilometer från skidorten).

Närmaste skidorter till Leysin

Inte långt från Leysin ligger skidorten Villars, avståndet är endast 6 kilometer. Ni hittar även skidorterna Les Mosses-La Lécherette på 9 kilometers avstånd och Torgon, 11 kilometer från Leysin.

Hyr skidutrustning i Leysin

Hyr ni era skidor, pjäxor och snowboards online kan det bli ändå upp till 50% billigare istället för att hyra på plats vilket sparar er både tid och pengar jämfört med att göra det när ni kommer till Leysin.

Boka skidutrustningen online i Leysin här

Skidskola i Leysin

I Leysin kan ni boka 5 olika typer av skidlektioner, skidskolor eller skidinstruktörer. Ni hittar alternativ för alla åldrar och olika typer av kunskapsnivåer. Vi samarbetar med CheckYeti som är specialist inom onlinebokning av skidklasser och kan erbjuda i många fall gratis avbokning och i bästa fall upp till 15% billigare än orginalpriset.

Boka skidskola i Leysin här

Hotell & boende i Leysin

Hos oss hittar ni totalt 66 hotell, lägenheter och stugor/hus i Leysin.
53 boendealternativ
Pris/natt från: 899 kr
11 boendealternativ
Pris/natt från: 631 kr
2 boendealternativ
Pris/natt från: 1497 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns