Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Nendaz, Schweiz

Skidorten Nendaz ligger i Valais (Wallis på tyska), en kanton på gränsen till både Frankrike och Italien, och här hittar ni det mesta ni behöver veta om Nendaz. Skidsäsongen i Nendaz sträcker sig i regel från mitten av november till slutet av april.

Det är idag massor av snö i backarna, hela 285 centimeter, och självklart är är liftar och backar öppna i Nendaz. Just idag är 91% av liftarna och 94% av backarna öppna.

Nendaz har pister på totalt 412 kilometer, varav 107 kilometer är blåa enkla pister, 202 kilometer röda och lite mer utmanande backar, samt 103 kilometer svarta och mer svåråkta pister. Här finns 68 liftar, med en totalkapacitet på 89454 personer/timme. Då Nendaz tillhör skidområdet 4 Vallées - Verbier/La Tzoumaz/Nendaz/Veysonnaz/Thyon har man tillgång till alla faciliteter i alla skidorter som ingår. Högsta punkten i skidsystemet ligger på 3330 meter, vilket ger en fallhöjd på 1980 meter. Här finns även riktigt långa pister, den längsta pisten har en längd på hela 15 kilometer. För er som gillar att åka i mörker så finns det även möjlighet till nattskidåkning i Nendaz.

Finns det familjemedlemmer eller andra som är med på skidresan som inte är intresserade av att åka snowboard eller skidor i backarna kan man istället ägna sig åt längdskidåkning då det finns 82 kilometer spår för längskidåkning. Utöver skidåkning finns det här även möjlighet till vinterhiking, och även en rodelbana om man vill prova på det.

Flyg till Nendaz

För er som vill flyga ner till Nendaz så är det flygplatsen Belp, Bern som är den närmaste. Avståndet från denna flygplats till Nendaz är 83 kilometer. Andra alternativa flygplatser som är möjliga att flyga till är Geneva International Airport, Genève (91 kilometers avstånd), samt Torino International Airport, Turin (113 kilometer från skidorten).

Närmaste skidorter till Nendaz

Inte långt från Nendaz ligger skidorten Veysonnaz, avståndet är endast 4 kilometer. Andra skidorter som ligger nära är Thyon les Collons (6 kilometer) och La Tzoumaz (6 kilometer).

Skidområden Nendaz är del av

Nendaz ingår i skidområdet 4 Vallees tillsammans med 5 andra skidorter.

Hyr skidutrustning i Nendaz

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Nendaz. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats.

Boka skidutrustningen online i Nendaz här

Skidskola i Nendaz

Vill ni förbättra er skidåkning eller helt enkelt lära er åka alpina skidor eller snowboard? Genom vår samarbetspartner CheckYeti hittar ni 12 olika klasser och instruktörer i Nendaz som kan hjälpa er med detta, dessutom med möjlighet till upp till 15% avdrag på normala priset. Många av klasserna har dessutom gratis avbokning.

Boka skidskola i Nendaz här

Hotell & boende i Nendaz

Hos oss hittar ni totalt 542 hotell, lägenheter och stugor/hus i Nendaz.
323 boendealternativ
Pris/natt från: 759 kr
26 boendealternativ
Pris/natt från: 837 kr
117 boendealternativ
Pris/natt från: 621 kr
60 boendealternativ
Pris/natt från: 931 kr
16 boendealternativ
Pris/natt från: 1403 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Nendaz

SnowTrex