Sökalternativ

Veysonnaz, Schweiz

Om du är ute efter en skidsemester där man kan få uppleva både det genuina och det moderna, samt få ut så mycket som möjligt av skidåkningen ska du kolla upp vad Veysonnaz har att erbjuda. Denna snösäkra skidort har allt man kan tänkas önska.

Förutom att vara en del av det stora skidområdet kallat 4 Vallées (Les Quatre Vallées) där man får tillgång till mer än 400 km preparerade pister, kan man även prova på den kända ”Piste de l’Ours”-backen i Veysonnaz. Denna pist är hela två kilometer lång, har en höjdskillnad på 900 meter och har varit platsen för otaliga skidtävlingar genom åren. Är man på skidresa i Veysonnaz finns det även mycket annat att göra. Passa på att prova några av de aktiviteter som erbjuds. Det är nämligen inte varsomhelst man kan prova på dessa.

Skidtur i månskenet

Tillbringar man sin skidsemester i Veysonnaz ska man inte gå miste om de spännande aktiviteter som erbjuds. Något som många säkert drömt om men aldrig haft chansen att göra är att glida ner för berget i den tysta natten med bara månskenet som belysning. Detta är en dröm man kan få uppfylld i Veysonnaz. Där arrangeras det nämligen skidåkning när det är fullmåne och att få uppleva ett åk under stjärnklar himmel är något alldeles speciellt som man bara måste prova om man har chansen.

När vi är inne på det här med kvällsåkning anordnas det också varje tisdag en fackelåkning som man kan deltaga i om man så önskar. När man kommer ner för backen välkomnas man med musik och varmt vin. Även detta är något man inte har chansen att prova på på många andra skidresor. Är man mer bekväm med att åka i dagsljus finns det många olika backar att ge sig ut i, samt en hel del vandringsleder där praktiska snöskor kan vara bra att utrusta sig med.

Bra läge

Att ta sig till Veysonnaz är inte svårt. Denna skidort ligger i den sydvästra delen av Schweiz, i ett område som kallas Valais där staden Sion är den som ligger närmast. Det finns en flygplats i Sion, men inga direktflyg dit från de skandinaviska länderna. Det bästa är att flyga till Genève eftersom det bara tar cirka två timmar att ta sig till Veysonnaz därifrån. Uppe på bergstopparna i Veysonnaz kan man njuta av en fantastisk utsikt över Rhone-dalen och väl på plats i byn är det inte svårt att ta sig till andra närliggande byar och också över landets gränser in till Frankrike och Italien.

Ska man på skidresa till Veysonnaz behöver man inte oroa sig för att det inte finns tillräckligt med lediga rum och stugor att hyra. Här hittar man nämligen alla olika typer av boende, och eftersom det är ett så omtyckt ställe för folk att spendera sina skidresor på finns det gott om bäddar för alla som vill njuta av underbar skid- eller snowboardåkning i perfekta förhållanden.

Skidområden Veysonnaz är del av

Veysonnaz ingår i skidområdet 4 Vallees tillsammans med 5 andra skidorter.

Hyr skidutrustning i Veysonnaz

I samarbete med Skiset så erbjuder vi bokning av skidutrustning i Veysonnaz. Bokar ni online via Skiset kan ni spara upp till 50% jämfört med om ni hyr på plats, dessutom sparar ni 5% extra om ni bokar via oss istället för direkt hos Skiset.

Boka skidutrustningen online i Veysonnaz här

Skidskola i Veysonnaz

Vill ni förbättra er skidåkning eller helt enkelt lära er åka alpina skidor eller snowboard? Genom vår samarbetspartner CheckYeti hittar ni 26 olika klasser och instruktörer i Veysonnaz som kan hjälpa er med detta, dessutom med möjlighet till upp till 15% avdrag på normala priset. Många av klasserna har dessutom gratis avbokning.

Boka skidskola i Veysonnaz här

Hotell & boende i Veysonnaz

Hos oss hittar ni totalt 609 hotell, lägenheter och stugor/hus i Veysonnaz.
271 boendealternativ
Pris/natt från: 666 kr
39 boendealternativ
Pris/natt från: 665 kr
198 boendealternativ
Pris/natt från: 571 kr
77 boendealternativ
Pris/natt från: 844 kr
24 boendealternativ
Pris/natt från: 1291 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Veysonnaz