Vilket sökalternativ passar mig?

Sök skidresa
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och paketresor i en och samma sökning.
Paketresor
Paketresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra paketresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Lågpriskalendern
Paketresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för paketresor för en snabb överblick när de billigaste paketresorna finns tillgängliga.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

Verbier, Schweiz

Verbier är en klassisk och legendarisk skidort och en av de populäraste i Europa och är hjärtat i "De fyra dalarna" (4 Vallees) i kantonen Valais och är en av de största skidområdena i världen. Särskilt känt är Verbier för sin fina offpiståkning. Verbier by ligger på 1500 meter och den högst belägna skidtoppen, Mont Fort, på 3300 meter. Orten är mycket snösäker och har över 40 mil pister. Verbiers geografiska läge ger dig goda solchanser hela säsongen. Verbier är en riktig höjdare för skidfantaster!

Liftkort som du kan åka 40 mil pister på - det säger sig själv att du gärna stannar mer än en vecka. Har du dock bara en vecka på dig rekommenderar vi att du provar på klassiker som Paradise, Stairways to Heaven och Grand Banana. Särskilt fina upplevelser blir det tillsammans med en guide som lotsar dig till de bästa åken med bästa pudret. Det är dock inte bara offpiståkningen som är fin här. Det finns mängder av härligt mjuka carvingbackar, puckelpister, hårda svarta pister och lätta gröna.

När pudret fallit gäller det att få på sig skidorna och ge sig ut i backen. Pisterna är många och stora men det är också många som åker. Vill du ge dig ut i offpistterräng finns det dock goda möjligheter till rena repor flera dagar efter senaste snöfallet, särskilt om du är beredd att svettas lite och gå uppför med stighudar.

Röja på afterskin eller lugn med ostfondue?

Verbier är en verkligt internationell ort och du kommer höra många språk i liftkön. Stämningen är hög både i backen och på afterskin, men den är vad du själv gör det till. Vill du ta det lugnt efter skiddagens slut finns shopping, simbassäng och andra avslappnande aktiviteter.

Är du däremot sugen på afterski finns många ställen att besöka. Mont Fort Pub är en av de mest populära hangoutställena. Stämningen blir hög redan tidigt på eftermiddagen och lever kvar sent.
Farm Club är en annan klassiker som funnits nästan 20 år. Hit förflyttar man sig lite senare på kvällen.
Är du brädåkare och vill hänga med likasinnade är Casbah Nightclub rätt ställe att besöka. Vill du istället avnjuta en god och lugn middag är Rosalp bästa stället i stan och har till och med en stjärna i Guide Michelin. På många andra restauranger serveras den schweiziska höjdpunkten ostraclett och de möra täljstensbiffarna.

Paradis för både barn och föräldrar

För barnfamiljen är Verbier spännande att upptäcka. Trots de många backarna i det högre svårighetsregistret finns det många roliga områden för barn. De aktiviteter som finns utanför backarna är absolut värda att undersöka närmare. Särskilt spännande är Médran Parc, en äventyrsbana där man bland annat får åka linbana mellan träden, gå på höghöjdsstigar och leka Tarzan.

Det finns skidskola från 3 till 6 år. Verbier är även en av orterna där ungdomar från 8 till 18 kan gå på internationellt läger med Les Elfes Daycamps. Låt de ha egna dagar fyllda med aktiviteter. Om ni är hängivna skidåkare men har riktigt små barn finns även Smurfarna, ett dagis för barn från tre månader, så att ni kan få lite tid för er själva ett par timmar eller en dag. Missa heller inte pulkabacken på baksidan av Savoleyres. 800 meters fallhöjd i en kälkbacke! Ta med egen hemifrån eller hyr på plats och kör så att snön yr och ögonen tåras av farten!

Svensk filmkoppling till Verbier

Även om många inte känner till det har de flesta svenskar sett gott om filmmaterial från Verbier. Det var nämligen här filmen Sällskapsresan 2 - Snowroller spelades in, även om skidorten de besökte i filmen kallades för Kirchberg, eller "Kirchan" som Stig Helmer kallade den. Även i filmen låg den fiktiva skidorten i Schweiz så den ska därmed inte förväxlas med den österrikiska skidorten Kirchberg med samma namn.

Bo i slott, på hotellrum eller i stuga?

I Verbier finns alla klasser av boenden. De riktigt lyxiga varianterna är hotellrum i överdåd, många berömdheter besöker Verbier så allt finns att få. De mer normala varianterna inkluderar hotellrum i brett register, vandrarhem, bed and breakfast, lägenheter och stugor att hyra samt camping. Tänk dock på att boka ert boende i Verbier i god tid, för Verbier är en riktigt populär destination.

Genève är närmast

Verbier ligger mitt i Europa och kan nås på en mängd sätt. Genève är det normala alternativet att flyga till när man ska till Verbier men även Basel och Zürich ligger inom ok avstånd. Från Genève kan man antingen resa två timmar med bekväma minibussar (den lite lyxigare varianten) eller hoppa på tåget till Martigny. Här byter du till bergståget upp till La Chable och sedan vidare med buss upp till Verbier. Turerna går ofta och det är enkelt att hitta. Läs mer detaljerat om olika sätt att ta sig från Genève till Verbier i vår FAQ.

Den riktigt maxade varianten är att resa med helikopter från Genève till Verbier. Allt går att boka hemifrån, men går också att ordna på plats.

Vill du resa riktigt billigt är buss hemifrån Sverige ett bra alternativ. Många av de stora arrangörerna kör varje helg och det brukar gå att få tag i en plats.

Skidområden Verbier är del av

Verbier ingår i skidområdet 4 Vallees tillsammans med 5 andra skidorter.

Vanliga frågor och svar om Verbier

Läs svaret på 7 vanliga frågor som folk brukar ställa om Verbier, bland annat:

Hyr skidutrustning i Verbier

Vill ni slippa släpa ner skidutrustningen eller snowboarden hela vägen till Verbier? I samarbete med Skiset kan vi nu erbjuda er upp till 50% rabatt på priset om ni bokar online jämfört med om ni hyr när ni kommer till Verbier.

Boka skidutrustningen online i Verbier här

Skidskola i Verbier

Vill ni slipa på skidformen, förbättra snowboardåkningen eller helt enkelt lära er åka skidor är det en strålande idé att boka skidlektioner när ni är i Verbier. I samarbete med CheckYeti kan vi erbjuda bokning av 36 olika skidlektioner, många med gratis avbokning och upp till 15% rabatt.

Boka skidskola i Verbier här

Hotell & boende i Verbier

Hos oss hittar ni totalt 388 hotell, lägenheter och stugor/hus i Verbier.
274 boendealternativ
Pris/natt från: 527 kr
19 boendealternativ
Pris/natt från: 1007 kr
65 boendealternativ
Pris/natt från: 1229 kr
25 boendealternativ
Pris/natt från: 1985 kr
5 boendealternativ
Pris/natt från: 6298 kr
Andra sökalternativ:
Skidreseagenten
Om du är flexibel med datumen och kanske vill lägga till andra skidorter
Lågpriskalendern
Se enkelt i en kalender vilka dagar de billigaste resorna finns

Vi arrangerar skidresor till Verbier

Active Ski Travel