Vilket sökalternativ passar mig?

Skidresor
skidresa är det som gäller och ni vet ungefär var och när ni vill åka. Bland våra skidresor kan ni filtrera och välja resor från alla Sveriges största skidresearrangörer.
Lågpriskalendern
Skidresa ska det vara, datum och skidort är flexibelt, ni vill bara hitta en så bra deal som möjligt. Använd vår lågpriskalender för skidresor för en snabb överblick när de billigaste skidresorna finns tillgängliga.
Sök flyg & hotell
Skidort och datum är bestämt (ungefär i alla fall), och ni vill ha alla alternativ. Använd i så fall vår skidresesök. Ni får alla tillgängliga boende, flyg och skidresor i en och samma sökning.
Skidreseagenten
Ni är väldigt flexibla både vad gäller skidort och datum, ni vill bara hitta en så bra och prisvärd skidresa som möjligt. Skidreseagenten låter er välja upp till 5 skidorter och några olika datum och gör 100-tals sökningar åt er.
Fler alternativ
Har ni bokat er skidresa? Då bör ni även fundera om ni behöver något av detta:Ni kan även se alla våra bokningsalternativ här.

FAQ - vanliga frågor om Verbier

Här finner ni några av de vanligaste frågorna, och svar på dessa, som folk brukar ha om Verbier när det gäller till resan dit, skidåkningen, saker att göra, boende etc.

Hur tar jag mig till Verbier från Genèves flygplats?

Verbier ligger cirka 160 km från Genèves flygplats. Tyvärr har Verbier ingen tågstation, men det är ändå ganska enkelt att ta sig dit med tåg. Den normala rutten är att ta tåget från Genèves flygplats till Martigny och byta tåg till Le Châble. Från tågstationen i Le Châble kan du antingen ta telekabinliften upp till Verbier eller ta en buss. Totalt tar tågalternativet upp till 3 timmar och kostar någonstans mellan 50 och 100 euro.

Ett snabbare sätt att ta sig till Verbier från Genèves flygplats är att antingen hyra en bil eller ta en taxi/transfer. Med bil tar det cirka 1 timme och 45 minuter. Detta är vanligtvis ett dyrare alternativ än tåg men beroende på hur många personer du är i ditt sällskap är det inte nödvändigtvis så mycket dyrare när ni delar på kostnaden.

Det tredje alternativet är att ta bussen med Alpybus som tar lite mer än 2 timmar. Kostnaden är 54,55 CHF (priser 2023, ungefär samma belopp i euro), med avlämning vid Parking Brunet i Verbier (eller avresa härifrån om man ska till flygplatsen).

Finns det möjligheter för offpiståkning i Verbier?

Absolut, Verbier är känt för sin offpistskidåkning som lockar alla typer av avancerade skidåkare och freeriders som söker utmanande terräng.

Hur högt är Verbiers skidområde?

Skidområdet runt Verbier sträcker sig från cirka 1 500 meter till 3 330 meter över havet.

Kan jag ta en dagstur till närliggande Zermatt från Verbier?

Tja, även om Zermatt ligger relativt nära fågelvägen är det 2 timmars bilfärd med bil dit. Med andra ord är det absolut möjligt att ta en dagsutflykt till Zermatt från Verbier, men på grund av avståndet och tiden det tar att resa är det kanske inte värt det.

Vad är Verbier Festival?

Verbier Festival är ett årligt musikevenemang med klassisk musik som äger rum under sommaren, normalt mitten av juli till slutet av juli/början av augusti, med kända musiker och orkestrar från hela världen. Festivalen grundades faktiskt av svenske Martin T:son Engström 1994 och har arrangerats varje år sedan dess.

Vad kostar ett liftkort i Verbier?

Ett lifkort i Verbier för en dag är 85 CHF (1003 kr) för vuxna. Dagspriset för ungdomar är 72 CHF (849 kr), och man betalar 43 CHF (507 kr) per dag för barn.

Har Verbier några butiker som hyr ut skidor?

För tillfället har vi 5 butiker som har uthyrning av skidutrustning och snowboardutrustning i och runt omkring Verbier. Läs mer om butikerna och hitta den som är närmast ert boende här.

Vi arrangerar skidresor till Verbier

Active Ski Travel